Porziņģis: Lai arī zaudējām, mēs smagi cīnījāmies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lai arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Sanantonio «Spurs» piedzīvojusi zaudējumu, tā laukumā atdevusi visu, kas tās spēkos, izteicās latvietis.

«Knicks» ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 107:119 (24:32, 29:22, 26:32, 28:33) zaudēja Sanatonio «Spurs» vienībai, kuras rindās mača beigās laukumā pabija arī Dāvis Bertāns. Porziņģis šo spēli noslēdza ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem.

«Nekad nav viegli samierināties ar zaudējumu. Nevaram būt lepni, tomēr šajā spēlē mēs smagi cīnījāmies. Arī pats no sevis šajā spēlē atdevu visu. Pēc divām spēlēm divās dienās jūtos nedaudz izsmelts. Neaizvadīju lielisku spēli, tomēr no sevis es atdevu visu,» laikraksts «The New York Post» citē Porziņģa teikto.

Tiesa, Ņujorkas vienība šosezon izbraukumā spēlē ļoti vāji, jo uzvarējusi tikai divās no 14 spēlēm.

Latvijas basketbolists šajā mačā neizcēlās ar augstu metienu precizitāti, jo no spēles iemeta tikai sešus no 16 metieniem. Porziņģim zem groza bija jātiekas ar spēcīgo «Spurs» duetu Po Gasolu un Lemarkusu Oldridžu.

«Starp viņiem ir kaut kas īpašs, viņi ļoti labi prot atrast viens otru, turklāt neko nesasteidz. Viņi spēlē baudāmi, un to no malas ir prieks skatīties,» izteicās Porziņģis, kurš pēdējo piecu maču laikā grozā raidījis tikai 33 no 96 metieniem.

«No pretinieku komandām tagad saņemu lielu uzmanību. Netieku pie pārāk daudz brīviem metieniem,» atzina Latvijas labākais basketbolists.

«Ja komandas biedri veiksmīgi atbloķē un mani nesedz «double-team», es metu pa grozu. Mani pamatīgi sadusmo, kad pretinieki pieskaras manam elkonim un rokām. Tas pamatīgi ietekmē metienu. Līdz ar to jūtos nedaudz apjucis, domāju par sava spēles stila maiņu. Jūtos nikns, ka šādos gadījumos netiek svilpti noteikumu pārkāpumi pret mani. Varbūt tos sāks svilpt nākotnē.»

«Knicks» komandas cīņassparu uzslavēja arī vienības galvenais treneris Džefs Hornačeks.

«Domāju, vienība nospēlēja labi. Basketbolisti nepadevās. Laukumā bija redzama laba komanda, atdeve no tās bija lieliska,» vienību uzslavēja Hornačeks.

Ar 17 uzvarām 35 spēlēs «Knicks» vienība ieņem devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Spurs» ar 25 panākumiem 36 cīņās ir trešā Rietumu konferencē.

Līdz gada beigām latviešu pārstāvētajām komandām palicis pa vienai spēlei. «Knicks» sestdien būs cīņa ar Ņūorleānas «Pelicans», bet «Spurs» spēkosies ar Detroitas «Pistons», uzsākot trīs izbraukuma spēļu sēriju, kuras otrajā mačā otrdien būs vēlreiz jātiekas ar Ņujorkas komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu