Kritiens no lidmašīnas, greizsirdības scēna un bildinājums: kā 2017.gads aizvadīts gaisā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nav noslēpums, ka lidojums daudziem pasažieriem sagādā stresu - pat par spīti tam, ka 21.gadsimtā aviotransports ir starp drošākajiem pārvietošanās līdzekļiem. Taču, atrodoties vairākus kilometrus virs zemes, ikdienišķa ķibele var šķist milzīga problēma, savukārt mazs prieciņš sniedz laimes izjūtu. Portāls TVNET apkopojis ar aviotransportu saistītos kuriozus, aizkustinošos mirkļus, negadījumus un strīdus 2017.gadā.

 
Foto: Publicitātes

Maskavas lidostā no lidmašīnas izkrīt stjuarte

Dažkārt problēmas sākas vēl pirms pacelšanās. Šomēnes Vnukovas lidostā Maskavā kāda stjuarte, gatavojoties kārtējam reisam, veda uz lidmašīnu pārtikas krājumus. Durvju aizvēršanas brīdī viņa neveiksmīgi paslīdēja un no lidmašīnas izkrita, piezemējoties uz dzelzsbetona seguma no apmēram trīs metru liela augstuma. Stjuarti bezsamaņā nogādāja slimnīcā, kur tika konstatēts, ka viņa lauzusi mugurkaulu.

 
Foto: AFP/Scanpix

Greizsirdības scēnas dēļ nākas veikt piespiedu nolaišanos

Novembrī aviokompānijas «Qatar Airways» lidmašīnai ceļā no Kataras uz Indonēziju nācās veikt piespiedu nosēšanos, jo laulāto starpā izcēlies strīds par krāpšanu kļuva vardarbīgs. Kamēr vīrs lidojuma laikā bija aizmidzis, sieva izmantoja iespēju ar guļošā vīra pirkstu atbloķēt viņa mobilo tālruni un ieskatīties viņa sarakstēs. Atklājās, ka vīrietis viņai bijis neuzticīgs. Sieviete zaudēja savaldību un sāka vīru sist. Kad apkalpei neizdevās viņu nomierināt, tika pieņemts lēmums veikt ārkārtas nosēšanos Indijā.

Laulātos neielaida nākamajā reisā uz Bali, jo piekrāptā sieva tobrīd bija pārāk iereibusi.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Brits lūdz mīļotās roku, lidmašīnai strauji samazinot augstumu

Oktobrī aviokompānijas «AirAsia» pasažieri reisā no Pērtas Austrālijā uz Bali Indonēzijā piedzīvoja pamatīgu izbīli, jo nepilnu pusstundu pēc pacelšanās tehnisku problēmu dēļ lidaparātu nācās novirzīt atpakaļ uz Pērtu. Deviņu minūšu laikā lidmašīna samazināja augstumu par divām trešdaļām jeb apmēram septiņiem kilometriem. Pasažieri un apkalpe bija panikā, taču satraukuma pilnajās minūtēs lidmašīnā izskanēja bildinājums.

Britu advokāts Kriss Džīnss bija plānojis savas mīļotās sievietes roku lūgt romantiskā ceļojumā uz Bali, taču nolēma lūgt viņas roku turpat lidmašīnā, ja nu gadījumā tā būtu pēdējā iespēja. Džīnsa mīļotā bildinājumu pieņēma, taču vīrietis drošības pēc atkārtoja jautājumu pēc nolaišanās.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Lidmašīna pēc zibens spēriena pabeidz vairāku stundu lidojumu

Aviokompānijas «British Airways» lidmašīnai jūlijā neilgi pēc pacelšanās no Hītrovas lidostas iespēra zibens, taču tā vienalga veiksmīgi pabeidza deviņas stundas ilgo lidojumu. Apskatot lidaparātu pēc nolaišanās Čennai lidostā, izrādījās, ka tās korpusā ir vairāk nekā 40 caurumi. Lidaparātam tika veikta vairākas pārbaudes, pēc kurām tam atļāva atgriezties gaisa satiksmē. Aviokompānija apgalvo, ka pasažieriem lidojuma laikā briesmas nedraudēja.

Daudziem pasažieriem, kam bail lidot, vislielākās bažas sagādā iespēja, ka lidmašīnai varētu iespert zibens. Taču tas notiek ārkārtīgi reti. Zināms tikai viens gadījums, kad zibens spēriens lidmašīnā beidzies nāvējoši visiem pasažieriem un apkalpei - tas notika 1963.gada decembrī, kad Mērilendā, ASV, avarēja pasažieru lidaparāts.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Legingi nav bikses! Meitenēm pirms iekāpšanas lidmašīnā liek pārģērbties

Martā sociālajos tīklos lielu sašutumu izraisīja aviokompānijas «United Airlines» darbinieces lēmums neielaist lidmašīnā divas apmēram 10 gadus vecas meitenes, kuras bija ģērbušās legingos. Darbinieks norādīja, ka gados jaunās pasažieres pārkāpušas noteikumus par piemērotu apģērbu, un šo lēmumu atbalstīja arī pati aviosabiedrība.

Šis incidents varētu sniegt atbildi uz pēdējos desmit gados aktuālo jautājumu - vai legingus vajadzētu valkāt bikšu vietā? Lai arī vairums cilvēku atbildētu noliedzoši, notikušā aculieciniece sacīja, ka meitenes izskatījušās pieklājīgi ģērbtas un prasība uzvilkt kleitu vai citu nosedzošāku apģērbu neesot bijusi pamatota.

 
Foto: Publicitātes

52 eiro biļete un greznība būt vienīgajai lidmašīnas pasažierei

Oktobrī, atvaļinājumu sezonas noslēgumā, kāda skotu atpūtniece ar 52 eiro vērtu biļeti rokās iekāpa reisā uz Krētu. Izrādījās, ka viņas rīcībā bija visa lidmašīna, jo citu pasažieru nebija. Pavisam bija nopirktas trīs biļetes, taču pārējie divi pasažieri tā arī neieradās.

Karona Grīva saņēma īstenu pirmās klases servisu - tai skaitā arī personīgu sarunu ar piloti. Neaizmirstamo lidojumu viņa iemūžināja vairākos «pašiņos», ko pārpublicēja mediji visā pasaulē. Aviokompānija «Jet2» vēlāk apstiprināja, ka sezonas pēdējā reisā parasti esot mazāk pasažieru nekā ierasts.

 
Foto: Scanpix

Sāk darboties «pasaulē nejēdzīgākā lidosta»

Oktobrī sāka darboties lidosta Lielbritānijai piederošajā Svētās Helēnas salā, kas nokristīta par pasaulē nejēdzīgāko lidostu. Tās uzbūvēšana uz vulkāniskās salas tika plānota jau no pagājušā gadsimta 30.gadiem un galu galā izmaksāja ap 320 miljoniem eiro. Taču uz Atlantijas okeāna vidū esošo salu gadā varēs nogādāt ne vairāk kā 3500 tūristus, kuri tur varēs baudīt visai pliekanu atrakciju klāstu - apskatīt māju, kurā mūža nogali pavadīja franču karavadonis Napoleons Bonaparts, nirt un pastaigāties svaigā gaisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu