Sīrijas karā 2017.gadā nogalināti 39 000 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijā 2017.gadā nogalināti aptuveni 39 000 cilvēku, tostarp 10 507 civilpersonas, ceturtdien paziņojusi cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Starp bojāgājušajiem ir 2923 valdībai lojālo spēku karavīri un 7494 pret valdību karojošie kaujinieki, kuru vidū pamatā ir teroristisko grupējumu «Islāma Valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Jabhat Fatah al Sham» pārstāvji.

Saskaņā ar SOHR datiem krituši arī 212 Libānas bruņotā šiītu grupējuma «Hezbollah» kaujinieki, kas karojuši prezidenta Bašara al Asada pusē.

Karš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu