Danilāns: Savā jaunībā ārdījāmies vairāk, mūsdienu jaunieši ir pat labāki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pētera Struberga grāmatā par gastroenterologu Anatoliju Danilānu ir fotogrāfija, kurā viņš redzams uz jumta ar cigareti zobos. Intervijā izdevumam «Ievas Veselība» pazīstamais speciālists atklāj, ka šī cigarete nebija aizdegta - tobrīd viņš vēl nesmēķēja. Attēls uzņemts studiju gados, kad viņš sācis lenkt savu nākamo sievu Irēnu.

Intervijā Anatolijs atklāj, ka smēķējis vienu gadu, kad sācis strādāt par ārstu Preiļos. Cigarete vilkusi uz kaifu, tomēr dziļi sirdī viņš jutis, ka tas nav pareizi. Kādu vakaru nolēma tā vairs nedarīt, un cigarete mutē vairs likta nav.

«Ir daļa cilvēku, kas, sasnieguši sešdesmit piecus, septiņdesmit gadus, tagad domā, ka viņi divdesmit gadu vecumā bija baigie paraugzēni vai paraugmeitenes. Es tā neuzskatu. Esmu pārliecināts, ka mēs savā jaunībā ārdījāmies vairāk, mūsdienu jaunieši ir pat labāki,» norāda speciālists.

Savukārt fotogrāfija ar neaizdegtu cigareti zobos uzņemta studiju gados, laikā, kad viņš centies iepatikties nākamajai sievai.

«Visi skuķi lūr uz mani, mute vaļā, un starp viņām ir arī Irēnīte. Rādīju, kāds varonis esmu... Bet pārējās man maz interesēja. Mēs ar Irēnu vienā grupā studējām, un man viņa patika. Vēlāk sieva bija pārsteigta: «Tu tiešām manis dēļ toreiz uz jumta uzlīdi?» Jā,» par iepazīšanos ar sievu Irēnu stāsta Danilāns, atklājot, ka sešus gadus cīnījies par viņas sirdi. Irēnai kavalieru apkārt bijis bariem.

Irēna viņam ļoti patikusi. Abiem saderējuši raksturi, lai arī reizi pa reizei viņi tomēr strīdējušies, jo Danilāns mēdz būt spītīgs un nepiekāpīgs cilvēks.

«Ja kādā dzīves posmā sanāk domstarpības, tad vajag ātri - to es esmu uztrenējis - saprast, kas viņai, cilvēciņam, kaiš: vai nomocījusies, vai sakreņķējusies,» viņš norāda.

Pilnu interviju ar gastroenterologu Anatoliju Danilānu lasiet jaunākajā «Ievas Veselība» izdevumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu