Ēģiptē par tablešu ievešanu notiesātā tūriste pārvesta uz cietumu ar bēdīgu slavu

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu tūristei Lorai Plamerei šonedēļ Ēģiptē tika piespriests trīs gadu cietumsods par pretsāpju zāļu tramadola ievešanu - medikaments Lielbritānijā ir atļauts, bet Ēģiptē iekļauts aizliegto vielu sarakstā. 33 gadus vecās Plameres māte trešdien devās apciemot meitu policijas iecirknī, kur uzzināja, ka viņa pārvietota uz bēdīgu slavu iemantojušo Kenas cietumu, vēsta «The Independent».

«Neviens cietums nav jauks, bet Kena ir no sliktajiem. Mūs tas biedē, jo ļoti par viņu raizējamies,» sacīja Plameres māsa Reičela. «Viņa nav radīta tam, lai atrastos cietumā - pat ne Lielbritānijas cietumā, kur nu vēl ārzemēs.»

Plameres ģimene norāda, ka Kenas cietumā, kas atrodas uz ziemeļiem no Luksoras, sodu izciešot «Islāma valsts» un «Musulmaņu brālības» kaujinieki. «Viņi paslepus pārveduši [Loru] uz vietu, par kuru vēstniecībā teica, ka viņa tur nekad nenonāks. Taču Ēģiptes varasiestādes viņu uz turieni jau pārvedušas,» intervijā portālam «telegraph.co.uk» stāsta Plameres māsa Džeina Sinklēra.

Plameres advokāts Mohameds Otmans raidorganizācijai BBC sacīja, ka prasīšot sievietes pārvietošanu uz Kanateras cietumu, kurā ir «labāki apstākļi». Tas tiks izdarīts pirms apelācijas iesniegšanas.

Plamere tika aizturēta pēc tam, kad viņas somā tika atrastas 290 tramadola tabletes. Viņas ģimene norāda, ka tabletes esot bijušas paredzētas Plameres partnerim, kurš cietis no muguras sāpēm, un ka sieviete neesot zinājusi, ka tramadola ievešana Ēģiptē ir aizliegta.

Tramadols ir iedarbīgas zāles sāpju ārstēšanai. Aktīvā viela tramadola hidrohlorīds ir centrālās darbības opioīdu grupas pretsāpju līdzeklis, to lieto vidēji stipru līdz stipru sāpju ārstēšanai. Lielbritānijā tās ir atļautas, bet Ēģiptē iekļautas aizliegto vielu sarakstā.

Portāls «news.com.au» intervējis britu fotografēšanas entuziastu Alisdēru Hiksonu, kurš 2012.gadā pavadīja 54 dienas Toras cietumā Kairā. Ēģiptes policija viņu arestēja aizdomās par akmeņu sviešanu politiska protesta laikā, taču viņš apgalvo, ka esot tikai fotografējis. Viņš stāsta, ka Toras cietumā pret ieslodzītajiem esot izturējušies sliktāk nekā «pret dzīvniekiem». «Anglijā cilvēki būtu šausmās, ja redzētu 70 suņus mazā telpā, kur tie nevarētu ne nogulties, ne iziet laukā, ja tie būtu pārsaluši, sisti un nobijušies,» atminas Hiksons. Viņš norāda, ka vienā kamerā esot atradušies 70 līdz 80 ieslodzītie.

Cietumā pavadītajā laikā viņam zudusi ticība Ēģiptes tiesu sistēmai, jo vairāki ieslodzītie tur gadiem ilgi turēti bez notiesājoša sprieduma. Ieslodzītajiem trūcis ēdiena, kā arī ziemā kamerā bijis ļoti auksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu