Ārsti: Ziemassvētku vecītis ir dzērājs ar lieko svaru un vāju garīgo veselību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī Ziemassvētki jau ir garām un salavecītis beidzot var atpūsties, ārsti brīdina, ka viņam ir pamatīgas problēmas ar dzeršanu, kā arī viņš cieš no liekā svara un ir garīgu slimību riska priekšā, vēsta izdevums «The Telegraph».

Lai arī Ziemassvētku vecītis jeb Svētais Nikolajs ir slavens ar savu apjomīgo vēderu, sārtajiem vaigiem un bieži vien pīpi zobos, profesore Helēna Stokesa-Lamparda (Helen Stokes-Lampard) paziņojusi, ka šim tēlam ir pamatīgas problēmas ar alkoholu un lieko svaru, kas radies stresa dēļ darbā. Turklāt viņu var piemeklēt nopietni garīgie traucējumi.

Profesori min, ka Ziemassvētku vecītim varētu pat būt Laima slimība, ņemot vērā, cik daudz laika viņš pavada ar saviem ziemeļbriežiem, kuri noteikti ir ērču apsēsti. Negatīvi vecīša veselību ietekmē arī stresa pilnās naktsmaiņas, miega un fizisko aktivitāšu trūkums.

Ja vien Ziemassvētku vecītis nepieliks punktu savai dzeršanai, neveselīgajai ēšanai un nesāks nodarboties ar sportu, šis var būt pēdējais gads, kad saņemam dāvanas no viņa.

«Ziemassvētku vecītim ir problēmas mūsu pašu dēļ. Nav pareizi viņam atstāt cepumus, pienu vai alkoholu, jo tas viņu burtiski dzen kapā,» komentēja profesore Stokesa-Lamparda.

Tomēr profesorei Lampardai ir risinājums, kā Ziemassvētku vecītim tikt galā ar savām problēmām.

«Lai arī Ziemassvētku vecītis māca bērniem, kā uzvesties labi un paklausīgi, viņam vajadzētu nedaudz padomāt par to, kādu piemēru viņa formas un uzvedība sniedz bērniem. Ja Ziemassvētku vecīša kungs būtu mans pacients, es viņam ieteiktu ievērot veselīgāku diētu un vairāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm,» piebilda Lamparda.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu