Peiners gūst 13 punktus, taču «Lietkabelis» izstājas no Eirokausa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners trešdien guva 13 punktus ULEB Eirokausa regulārā čempionāta pēdējās, desmitās, kārtas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Panevēžas «Lietkabelis» cieta zaudējumu un noslēdza dalību Vecā kontinenta turnīros.

«Lietkabelis» viesos ar rezultātu 62:76 (17:14, 12:21, 20:22, 13:19) piekāpās Melnkalnes klubam Podgoricas «Budučnost VOLI». Lai iekļūtu «Top 16» kārtā, Panevēžas komandai bija jāizcīna uzvara.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 28 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus.

Tāpat rēzeknietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās, nopelnījas trīs piezīmes un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Ar 14 efektivitātes koeficienta punktiem un 13 punktiem latvietis bija «Lietkabelis» vienības līderis.

Pretiniekiem 17 punktus sameta amerikānis Kails Gibsons.

Pirms trim nedēļām «Lietkabelis» no galvenā trenera amata atlaida latvieti Artūru Štālbergu, viņa vietā apstiprinot ukraiņu speciālistu Vitāliju Černiju.

Par Štālberga pēctečiem tiek minēti lietuvieši Daiņus Adomaitis un Ramūns Butauts, kā arī grieķis Iljass Zuross.

Turnīra B apakšgrupā ļoti pārliecinoša līdere ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs ir Minhenes «Bayern» komanda no Vācijas. Tikmēr pa piecām uzvarām desmit cīņās ir Stambulas «Galatasaray Odebank» un «Budučnost VOLI» komandām.

Tālāk ar četrām uzvarām deviņās cīņās seko Itālijas vienība Redžio di Emīlijas «Grissin Bon», piektā ar četriem panākumiem desmit dueļos ir «Lietkabelis», bet pēdējā vietā ar divām uzvarām atrodama Jeruzalemes «Hapoel Bank Yahav» komandai no Izraēlas.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu