Gandrīz divus miljonus eiro vērts dzīvoklis Parīzē un «Peskova ūsas»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds vēsta par kādu 1,77 miljonus eiro vērtu dzīvokli Francijas galvaspilsētā Parīzē, aiz kura nepārprotami «stāv» Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova slavenās ūsas – šajā ekskluzīvajā dzīvoklī dzīvo Peskova bijusī sieva un viņu kopīgā meita.

Korupcijas apkarošanas fonds uzsver, ka nedz Peskova bijusī sieva Jekaterina Solocinska, nedz viņa meita Jeļizaveta Peskova, nedz arī pats Peskovs šādu dzīvokli nemaz nevar atļauties.

Fonds noskaidrojis, ka 180 kvadrātmetru plašo dzīvokli Viktora Igo avēnijā Parīzē pagājušā gada beigās iegādājies uzņēmums «Sirius».

75% «Sirius» kapitāldaļu pieder Peskova bijušajai sievai Jekaterinai Solocinskai, bet atlikušie 25% - Solocinskas un Peskova meitai Jeļizavetai.

1,3 miljoni no dzīvokļa pirkšanas darījuma summas samaksāti uzreiz, bet bet atlikušo daļu nodrošinājis aizņēmums no Krievijas bankas VTB Francijas filiāles.

Korupcijas apkarošanas fonds norāda, ka Solocinska un viņas meita arī īpaši necenšas paturēt noslēpumā, ka viņām pieder dzīvoklis vienā no dārgākajiem Parīzes rajoniem.

Neilgi pēc dzīvokļa nopirkšanas Solocinska par to stāstīja arī savā sociālā tīkla «Instagram» profilā, ievietojot arī vairākus attēlus.

Informācija par Solocinsku kā attiecīgā dzīvokļa iemītnieci atrodama arī Parīzes telefonu grāmatā.

Dzīvokļa pārdošanas līgumā norādīts, ka Solocinskai neesot nodarbošanās.

Korupcijas apkarošanas fonds atgādina, ka Solocinska kopā ar meitu uz dzīvi Parīzē pārcēlusies pēc šķiršanās no Peskova.

Laikā, kamēr viņa dzīvoja ar Peskovu Krievijā, Solocinska strādāja par ierēdni ar visnotaļ pieticīgiem oficiālajiem ienākumiem, kas viņai nekādā gadījumā nebūtu ļāvis veikt tik iespaidīgus uzkrājumus, lai atļautos šādu dzīvokli Parīzē.

Savukārt pats Peskovs iepriekš vairākas reizes nonācis kutelīgās situācijās saistībā ar ekskluzīvām lietām, kuras viņš par savu prezidenta preses sekretāra algu nevar atļauties.

Navaļnija fonds iepriekš ziņoja gan par Peskova ekskluzīvo pulksteņu kolekciju, gan par to, ka Peskovs un viņa pašreizējā sieva Tatjana Navka medusmēnesi pēc kāzām 2015. gadā pavadījuši uz ekskluzīvas jahtas, kuras īre izmaksājusi vairākus simtus tūkstošu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu