Grunti un līdzekļus Likteņdārza Lielā kalna veidošanai ziedojušas 50 pašvaldības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Līdz šim grunti un līdzekļus Lielā kalna izveidošanai Likteņdārzā ir ziedojušas 50 pašvaldības, informēja Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Lielā kalna būvniecība šogad bija viena no fonda prioritātēm. Plānots, ka Likteņdārzā starp draugu aleju un mežu tiks veidots pļavas ziedu lauks ziemeļu kalna nogāzē un Latvijā augošu jauktu koku mežs otrā, dienvidu pusē.

Kopš 2015.gada pašvaldības atbalstījušas materiālu piegādi, vedot zemi 12,5 augstā un 200 tūkstošus kubikmetru apjomīgā kalna uzbēršanai, kā arī finansējušas grants piegādi. Kopumā atvestas 106 grunts kravas no dažādām Latvijas vietām, aktīvi piedalījušās 50 pašvaldības, arī pilsētas, piemēram, Rīga, Jelgava, Jūrmala. Pateicoties sadarbībai ar Latvijas Pašvaldību savienību, aktīvajā sezonā ik nedēļu Likteņdārzā ieripoja pa kravai zemes, pauda Auziņa.

Lielā kalna izveidē var piedalīties arī ikviens Latvijas iedzīvotājs, nogādājot uz Likteņdārzu saujiņu dzimtā novada, dzimto māju vai senču zemes, kas var būt gan melnzeme, gan smiltis.

Kalns būs kā dabas ieskauta skatu platforma uz Daugavu un apkārtējo dārza ainavu. Pašlaik trešā daļa no Lielā kalna ir uzbērta.

Jau vēstīts, ka Latvijas pašvaldības aicinātas piedalīties Liteņdārza Lielā kalna veidošanā, sagādājot grunti. Kalna uzbēršanai nepieciešami 169 160 kubikmetri dažādas struktūras grunts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu