VNĪ pastiprina uzraudzību Muzeju krātuvju kompleksa būvniecības gaitai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pastiprinājusi uzraudzību Muzeju krātuvju kompleksa Pulka ielā 8 būvniecības gaitai, informēja VNĪ pārstāvji.

Gada nogalē VNĪ vadība vērtējusi arī Muzeju krātuvju kompleksa Pulka ielā 8, Rīgā, būvniecības projekta gaitu.

Topošās muzeja krātuves uzdevums būs nodrošināt Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Rakstniecības un mūzikas muzeju (RMM), Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) un Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeju ar piemērotām telpām muzeju krājumu izvietošanai un darbam ar krājumu mākslas priekšmetiem. Vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru apjomīgajā un tehniski sarežģītajā Muzeju krātuvju kompleksā pašlaik notiek saliekamo dzelzsbetona konstrukciju montāža divos - RMM un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja ēku blokos, kā arī uzsākta montāža LNMM krātuves ēkas daļai.

Vienlaikus tiek veikta arī Muzeju krātuves ārējo komunikāciju - ūdensvada, kanalizācijas un elektrotīklu - izbūve virzienā uz Pulka un Daugavgrīvas ielām. 19.decembrī būvlaukumā ar būvniecības gaitu tika iepazīstināti arī nākamie ēkas lietotāji - muzeju darbinieki, kā arī pasūtītāja - Kultūras ministrijas pārstāvji.

Vērtējot darbu gaitu Muzeju krātuves kompleksā, VNĪ kā pasūtītājam ir radušās šaubas, vai būvnieka - pilnsabiedrības "Rere Meistari1" iepriekš apstiprinātie darbu izpildes termiņi ir īstenojami. Tādēļ VNĪ ar pilnsabiedrību "Rere Meistari1» ir vienojies, ka līdz 2018.gada 15.martam būvnieks iesniegs paplašinātu un detalizētu darbu veikšanas grafiku atsevišķiem būvdarbu posmiem.

VNĪ vadītājs Ronalds Neimanis par secināto Pulka 8 projekta izvērtēšanā atzina, ka, lai arī šobrīd būvnieks apgalvo, ka projekta īstenošanas gala termiņš nav apdraudēts, tomēr prasām būvdarbu veicējam detalizētu plānu starpposmiem un VNĪ vērtēs, vai projekta termiņi ir reāli.

VNĪ jaunā vadības komanda 19.decembrī uzsāka pārmaiņu programmu «100 adreses Latvijas valsts simtgadei», dodot publisku solījumu informēt sabiedrību ne tikai par pabeigtajiem projektiem, bet sniegt arī ieskatu VNĪ procesos, tai skaitā arī problēmu risinājumos.

Pirmo triju mēnešu laikā VNĪ jaunā komanda jau panākusi progresu vairākos projektos. Panākta nerealizētā Latvijas Okupācijas muzeja «Nākotnes nams» projekta būtiska virzība - sakārtota būvprojekta dokumentācija, saskaņots būvprojekts un izsludināta «Nākotnes nama» būvdarbu iepirkuma otrā kārta. Risinājums rasts neapmierinošajai situācijai Jaunā Rīgas teātra (JRT) pagaidu mājvietai renovētajā Tabakas fabrikas ēkā Miera ielā 58a, kur pēc saskaņota darbu grafika un īsā laikā plānots uzlabot jau esošās nepilnības, kā arī veikt papildus darbus, lai ēka būtu ērta gan skatītājiem, gan arī teātra aktieriem un personālam. Sadarbībā ar JRT un Zaigas Gailes arhitektu biroju pašlaik tiek analizēta iepriekšējā pieredze Tabakas fabrikā, lai nepieļautu kļūdas nākotnē, rekonstruējot JRT vēsturiskās telpas Lāčplēša ielā 25, kas ir teātra pastāvīgā mājvieta.

Jaunā VNĪ valde darbu uzsāka šā gada septembrī. Valde sāka strādāt trīs virzienos - reorganizēja uzņēmuma struktūru, uzsāka darbu pie procesu sakārtošanas un veica uzsākto projektu auditu.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā desmit miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 580 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016.gadā bija 357,81 miljons eiro, apgrozījums 2016.gadā - 49,98 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu