Par līgavaiņa slepkavību ASV notiesātā Grasvalde atbrīvota no cietuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV par līgavaiņa noslīcināšanu notiesātā latviete Angelika Grasvalde pirms Ziemassvētkiem tika atbrīvota no cietuma, vēsta raidorganizācija «CBS News».

37 gadus vecā Grasvalde atzina vainu apsūdzībās par nogalināšanu noziedzīgas nolaidības rezultātā, atzīstot, ka viņa 2015.gada 19.aprīlī izraisījusi sava līgavaiņa Vinsenta Viafores nāvi, izvelkot viņa kajaka aizbāzni, apzinādamās, ka viņš nav apvilcis glābšanas vesti vai hidrotērpu un Hudzonas ūdeņi ir bīstami un auksti.

Novembrī viņai piesprieda 16 mēnešus līdz četrus gadus ilgu cietumsodu.

Ņujorkas štata labošanas darbu pārvaldes pārstāvis Tomass Mailijs apstiprināja, ka Grasvalde ceturtdien atbrīvota no cietuma Bedfordhilsā, Vestčesteras apgabalā. Viņa apcietinājumā bija no aizturēšanas brīža, un ieslodzījuma vietā pavadītais laiks tika ieskaitīts kā izciestais cietumsods. Viņa turpina izciest nosacītu sodu, pēc kura beigšanās Grasvaldi varētu deportēt uz Latviju.

Grasvalde tika aizturēta 2015.gada 30.aprīlī, bet vēl pēc mēneša tika atrasts 46 gadus vecā Viafores līķis. Prokurori skaidroja, ka Viafores kajaka pazudušais aizbāznis pēcāk tika atrasts automašīnā, ar kuru braukusi Grasvalde.

Amatpersonas pauda pārliecību, ka motīvs bijusi 250 000 dolāru (215 703 eiro) apdrošināšanas polise.

«Viņas atgriešanās dzīvē būs grūta,» laikrakstam «Poughkeepsie Journal» sacīja Grasvaldes advokāts Ričards Portale. «Viņas ikdiena (..) šobrīd ir ļoti atšķirīga no tā, kāda tā bija pirms 32 mēnešiem.»

Viafores svainis Kevinss Raiss norādījis, ka, pēc ģimenes domām, Grasvalde cietumā pavadījusi pārāk neilgu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu