TV pirmizrāde animācijas filmai «Bize un Neguļa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Bizei patīk ziemas brīvdienas, bet šogad pirms svētkiem pasaulē ierodas Brālītis. No laukiem ierodas Vecmāmiņa, vecāki vairs nevar veltīt tik daudz uzmanības Bizei un iet uz slidotavu. Bize un viņas iedomu draugs Neguļa izdomā, ka kaut kas lietas labā ir jādara. Brālītis ar Vecmāmiņu jāsūta lidojumā uz Mēnesi un jāatgūst vecāku uzmanība.

Stāsts atklāj bērna apmulsumu, ģimenē ienākot vēl kādam, kā arī precīzi ilustrē sadzīves ainas, piešķir lielu nozīmi detaļām, piemēram, piena paka virtuvē, zīmējumi pie sienas vai mēbeles. Tas viss veido ikdienišķu vidi, kas nav atrauta no realitātes.

Animācijas filma visai ģimenei «Bize un Neguļa» ir latviešu režisora Edmunda Jansona 2017. gadā uzņemtais darbs, kas saņēmis arī «Lielo Kristapu» kā labākā gada animācijas filma, kā arī par labāko animācijas filmas režiju un scenāriju. Stāsta ideja pieder scenārija autorei Lotei Eglītei. Mākslinieks Reinis Pētersons. Producente Sabīne Andersone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu