Rīgas «Dinamo» sāks dalību Špenglera kausā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» otrdien Davosā sāks dalību 91. starptautiskajā hokejā turnīrā Špenglera kauss. Sacensību pirmajā mačā rīdzinieki spēkosies ar Šveices valstsvienību. Spēles sākums plkst. 16.15 un to tiešraidē translēs «Best4Sport TV».

Turnīrā bez Rīgas «Dinamo» un Šveices izlases piedalās arī Kanādas valstsvienība, mājinieki HC «Davos» hokejisti, Somijas klubs HPK un Čehijas čempionāta vienība Hradeckrālovas «Mountfield», kuru pārstāv aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Andris Džeriņš.

Turnīra priekšsacīkstēs Rīgas «Dinamo» spēlēs vienā grupā ar Šveices izlasi un Somijas klubu HPK, ar kuru rīdziniekiem būs jāspēlē trešdien (ja uzvarēs Šveices izlasi) vai ceturtdien (ja zaudēs šveiciešiem).

Pēc priekšsacīkšu turnīra rezultātiem, apakšgrupu uzvarētāji uzreiz iekļūs pusfinālā, bet pārējās komandas izspēlēs vēl divas ceļazīmes uz pusfinālu ar otras grupas komandām. Visas turnīra spēles Latvijā tiešraidē demonstrēs televīzijas kanāls «Best4Sport TV».

Rīgas «Dinamo» komanda šajā turnīrā piedalījās arī 2011. gadā, toreiz izcīnot 2. vietu. Tolaik galvenā trenera soma Pekas Rautakalio vadībā rīdzinieki finālā ar rezultātu 2:3 piekāpās mājiniekiem HC «Davos».

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa norisinās kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

2013.gadā par šā turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas «Servette» vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā «Lugano», abas reizes piekāpjoties Kanādas komandai.

Galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā turnīrā būs 2 vārtsargi, 8 aizsargi un 16 uzbrucēji:

vārtsargi - Jānis Kalniņš, Mants Armalis;

aizsargi - Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Ansi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Savainojumu dēļ uz turnīru nedosies aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Koltons Gilīss.

Rīgas «Dinamo» spēles (Latvijas laiks):

26. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), Šveices izlase - Rīgas «Dinamo» (Best4Sport TV);

27. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), HPK – Pirmās spēles uzvarētājs (Best4Sport TV);

28. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), HPK – Pirmās spēles zaudētājs (Best4Sport TV);

29. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), Ceturtdaļfināls (Best4Sport TV);

29. decembris, plkst. 21:15, Davosa (Šveice), Ceturtdaļfināls (Best4Sport TV);

30. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), Pusfināls (Best4Sport TV);

30. decembris, plkst. 21:15, Davosa (Šveice), Pusfināls (Best4Sport TV);

31. decembris, plkst. 13:10, Davosa (Šveice), Fināls (Best4Sport TV);

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu