Eksperts: Telekomunikāciju operatoriem jābūt gataviem nodrošināt daudz lielāku datu plūsmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietu interneta attīstība piesaistīs tīkliem lielu skaitu dažādu ierīču, tāpēc telekomunikāciju operatoriem jābūt gataviem nodrošināt daudz lielāku datu plūsmu, pauda mobilo sakaru operatora «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Vancovičs sacīja, ka telekomunikāciju nozare pašlaik atgūstas - tas skaidrojams gan ar valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanos, gan notiekošajiem digitalizācijas procesiem, gan arī ar pieaugošo sabiedrības mobilitāti. «Viedtālruņi vairs nepilda vienīgi saziņas funkciju. Mūsu klienti tos arvien vairāk izmanto arī citiem mērķiem – izklaidei un saturam, piemēram, lai skatītos televīzijas kanālus, pārraides vai filmas, kas būtiski veicina mobilo datu patēriņu,» norādīja «Tele2» vadītājs.

«2018.gadā, paralēli 5G infrastruktūras pakāpeniskai izveidei, turpināsim investēt 4G tīklā un paplašināt 4G++ pārklājumu, strādāsim pie jauniem pakalpojumiem, kā arī plašu un izdevīgu tarifu ieviešanas, un nenoliedzami attīstīsim arī inovāciju un tehnoloģiju prizmu,» atklāja Vancovičs.

Viņš piebilda, ka nākamais solis, kas krasi mainīs visu nozari, būs lietu interneta attīstība, kas ies roku rokā ar 5G izvēršanu. «Nākotnē gandrīz ikvienu no mums apkalpos dažādas viedierīces, kas palīdzēs pārvaldīt mājas, birojus un sadzīvi. Telekomunikāciju operatoriem līdz ar to jābūt gataviem nodrošināt daudz lielāku datu plūsmu. Jau tagad pielāgojam šīm prasībām «Tele2» infrastruktūru, palielinot ne vien pārklājumu, bet arī tīkla jaudas,» stāstīja eksperts.

SIA «Tele2» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 111,224 miljonus eiro, bet peļņa - 16,03 miljonus eiro.

«Tele2» ir daļa no «Tele2 AB» grupas. «Tele2 AB» grupai ir 17 miljoni klientu deviņās valstīs. «Tele2» ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu