Marta Grigale atklāj, kā uzzināja «patiesību» par Ziemassvētku vecīti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Luhaers

Dziedātāja un radio balss Marta Grigale jau otros Ziemassvētkus pēc kārtas pavadīs kuplākā skaitā - pērnā gada jūlijā viņa kļuva par māmiņu Grētai, kura šajos Ziemassvētkos iesaistās visos svētku radīšanas procesos. TVNET aprunājās ar Martu par viņas Ziemassvētku sagaidīšanas tradīcijām un to, kā viņa atklāja patiesību par to, kurš zem eglītes paslēpj dāvanas.

Martas ģimenei Ziemassvētki nozīmē Jēzus piedzimšanas svētkus, tāpēc viņa katru gadu apmeklē baznīcu.

Lai arī eglītes rotāšanas un dāvanu iegāde Ziemassvētkos Martai ir otrajā plānā, talantīgā dziedātāja atzīst, ka mājās viņai ir kāds ļoti īpašs palīgs, kurš piedalās svētku radīšanā, - viņas un vīra, bundzinieka Kaspara Grigaļa meita Grēta. «Grētas ienākšana ģimenē noteikti ir piešķīrusi citu kvalitāti ne tikai ikdienai, bet arī svētkiem. Tā kā pagājušajā gadā Ziemassvētkos meitai bija vien pieci mēneši, jāatzīst, ka viņas svinēšana tomēr vēl bija ļoti nosacīta. Toties šogad Grēta jau aktīvi iesaistās visos procesos, piemēram, egles rotāšanā un piparkūku nogaršošanā, kopā klausāmies Ziemassvētku mūziku. Nešaubos, ka viņa palīdzēs arī saiņot dāvanas! Man šķiet, ka bērni vecākiem palīdz atgriezties pašiem savās bērnības atmiņās, jo ļoti gribas arī viņiem radīt to prieku un svētku brīnumu, ko paši reiz izjutām, tāpēc šogad ļoti, ļoti gaidu Ziemassvētkus - vēl vairāk nekā parasti,» priecīgi par gada sirsnīgākajiem svētkiem izsakās Marta.

Viņas Ziemassvētku garša ir mammas ceptie pīrāgi un marinēti ķirbīši, ka arī pelēkie zirņi un kāposti. «Vispār nē, Ziemassvētkos nepārēsties neprotu, tas viss taču piederas pie lietas!»

To, kā Marta uzzināja faktu, ka dāvanas zem eglītes tomēr noliek kāds cits, nevis Ziemassvētku vecītis, dziedātāja atminas ļoti skaidri. «Man pastāstīja kaimiņu puika... Man toreiz bija kādi seši, varbūt septiņi gadi, traki pārdzīvoju. Mamma bija dikti dusmīga uz viņu, ka izbojājis man svētku prieku. Diemžēl katram bērnam agrāk vai vēlāk šī patiesība ir jāuzzina, bet mēs visi taču tiekam tam pāri! Un tas milzīgais prieks un sajūsma, ko izjūtam, mazi būdami, kad no visas sirds ticam, es domāju, ka tas noteikti ir tā vērts - kaut vai tikai uz dažiem gadiem. Daudz bēdīgāk būtu nekad šo prieku neizjust,» atzīst Grētas māmiņa.

She is wild and she is peace - all at once ? Mieru un mīlestību 1. Adventē!

A post shared by MARTA GRIGALE (@marta_grigale) on

Runājot par Jauno gadu un apņemšanos kaut ko sasniegt, Marta iesaka realizēt mērķus, negaidot kādu īpašu datumu. «Jaunā gada apņemšanās nav gluži «mana lieta». Es metu sev izaicinājumus visa gada garumā un nekad nestāvu uz vietas. Tas varbūt izklausās naivi, bet es tiešām ticu, ka daudz labāka diena, lai kaut ko apņemtos, ir nevis 1. janvāris, bet šodiena!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu