Uz lielajiem ekrāniem gada sirsnīgākā ģimenes filmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 22. decembra Latvijas kinoteātros sāk rādīt iedvesmojošu un aizkustinošu ģimenes filmu «Brīnums» (Wonder). Stāsts ir par Augiju, puisēnu ar nopietnu sejas defektu, kurš sāk skolas gaitas vietējā skolā. Vai vienaudžiem viegli būs pieņemt citādo un saskatīt stipro, drosmīgo un labsirdīgo zēnu, kādu viņu pazīst mīlošā ģimene?

Drāmas «Brīnums» pamatā ir amerikāņu rakstnieces R. Dž. Palasio romāns, kas ne tikai aizkustinājis līdz sirds dziļumiem tā lasītājus visā pasaulē, bet arī ieguvis 1. vietu jauniešu 15+ grupā Latvijas Nacionālās Bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā «Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015».

Uz īpašu seansu pirms filmas publiskās pirmizrādes tika aicināti Latvijas skolu skolotāji, kuriem filmā redzamā tēma ir tuva un ikdienā nākas sastapties ar dažādām līdzīgām situācijām. Pēc filmas noskatīšanās klātesošie viennozīmīgi atzīmēja, ka filma ir brīnumaina, sirsnīga un būtu jāredz katram, ne tikai skolēniem vai skolotājiem.

«Bezgala daudz sirsnības. Iespēja saskatīt neredzamo, skatīties ar sirdi un mācīties no bērniem, kā nebūt liekulīgiem, bet sadzirdēt sevi un citus!» pauž viena no seansa apmeklētājām Ilze Ruperte.

Foto: Publicitātes

Anete Lauva: «Lieliska ģimenes filma. Liek aizdomāties par to, kas ir svarīgākais mūsu dzīvēs, - ģimene. Sirds siltums, laipnība un iekšējais spēks. Spēks, kas tevi padara par brīnumu.»

Filmu «Brīnums» režisējis rakstnieks un producents Stīvens Čboski («Čārlijs, malā stāvētājs»), galvenajās lomās - Džūlija Robertsa («Oskars» par lomu drāmā «Ērina Brokoviča»), Ouens Vilsons («Pusnakts Parīzē») un Izabela Vidoviča («Pēdējā robeža»). Savukārt Augija lomā - jaunais aktieris Džeikobs Tremblejs («Istaba»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu