Roberts Gobziņš: Tik daudz, cik mana invaliditāte atļauj strādāt, tik arī daru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Mūziķis, dziedātājs, komponists un dīdžejs Roberts Gobziņš (53), kurš šā gada rudenī kļuva par tēvu jau trešajai meitiņai, intervijā ar žurnālu «Vakara Ziņas» pastāstīja, ka valsts un pašvaldība Latvijā kaut kā rūpējas par cilvēkiem un, ja pats vēl kaut ko strādā, tad izdzīvot var.

«Nevar atļauties visu, ko gribas, bet tā sauktās dabiskās patērēšanas vajadzības ir apmierinātas. [..] Tik daudz, cik mana invaliditāte atļauj strādāt, tik arī daru. Kaut kā mēģinām visu sakārtot un paši kaut ko darīt. Ja netiekam galā, tad pasaucam kādu palīgā, un tad viss notiek. Vienmēr būs arī kāds, kas saprot, iedziļinās un palīdz. Sliktāk ir tad, kad sola un neizpilda. Tas ir arī visļaunākais mūsu sabiedrībā, ka sola daudz, bet neizpilda,» uzskata mākslinieks.

Kā zināms, Gobziņš 15. decembrī piedalījās mūziķu atbalsta fonda «Līdzskaņa» rīkotajā labdarības koncertā «Liec mūziķa sirdij dziedāt!», kurā tika vākti līdzekļi viņam pašam, kā arī Aleksandram Šlujevam, Rolandam Ūdrim-Balodim, Valteram Frīdenbergam un citiem tautā iemīļotiem māksliniekiem.

Šobrīd palīdzība visvairāk nepieciešama kantrimūzikas grupas «Dakota» dalībniekam Šlujevam. Gatavojot dēlam putnu būrīti, viņš novembrī zaudēja kreisās rokas četrus pirkstus. Lai izcilā harmoniku meistara, vijolnieka un ģitārista kreisās rokas rādītājpirksts atgūtu kustību spēju un viņš varētu atsākt muzicēt, nepieciešams rehabilitācijas process.

Atgādinām, ka aizvadītajā gadā Gobziņš lūdza palīdzību, lai varētu veikt gūžas operāciju. Mūziķis bija lauzis arī ribas un plecu, kā rezultātā tika pamatīgi iedragāta viņa veselība. Gobziņa dzīvoklī bija izcēlies arī ugunsgrēks, tas pēc notikušā vairs nebija apdzīvojams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu