Peru prezidents iztur impīčmenta balsojumu parlamentā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Peru prezidents Pedro Pablo Kučinskis, kurš tiek turēts aizdomās par saistību ar Latīņamerikas lielāko korupcijas skandālu, ceturtdien izturējis impīčmenta balsojumu parlamentā. Parlamentā prezidenta impīčmentu atbalstīja tikai 78 likumdevēji, pārējie balsoja pret.

Likumdevēji ierosināja sākt impīčmenta procedūru pret prezidentu, jo uz viņu krīt aizdomu ēna par saistību ar Latīņamerikas lielāko korupcijas skandālu, kura centrā atrodas Brazīlijas būvfirmas «Odebrecht».

Atbilstoši izplatītam viedoklim «Odebrecht» radījis vērienīgu reģionālu korupcijas tīklu, kas ļāvis tam strauji izplesties visā Latīņamerikā. Kompānijas doto kukuļu kopējā summa aplēsta uz 800 miljoniem ASV dolāru (677 miljoniem eiro).

Uz Kučinski krīt aizdomu ēna par viņa uzņēmuma «Westfield Capital» darbību laikā no 2004.gada līdz 2006.gadam, kad viņš ieņēma ministra amatu valdībā. «Westfield Capital» šajā laikā saņēma no «Odebrecht» 782 000 ASV dolāru (662 375 eiro).

Kučinskis atzina, ka ir pieļāvis kļūdas, bet uzsvēra, ka «Odebrecht» maksājumi trim uzņēmumiem, kas saistīti ar viņu, bijuši legāli un tos nevar uzskatīt par kukuļiem.

Kučinskis ieņem prezidenta amatu kopš 2016.gada jūlija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu