EK apstiprina «Lufthansa» ieceri iegādāties «Air Berlin» aktīvus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprinājusi Vācijas nacionālās lidsabiedrības «Lufthansa» ieceri iegādāties maksātnespējīgās Vācijas otras lielākās aviokompānijas «Air Berlin» aktīvus.

Reaģējot uz pazīmēm, ka EK varētu bloķēt sākotnējos «Air Berlin» aktīvu iegādes plānus, lidsabiedrība pagājušajā nedēļā atteicās no ieceres iegādāties «Air Berlin» Austrijas struktūrvienību «Niki», tā vietā koncentrējoties uz maksātnespējīgās lidsabiedrības mazāko struktūrvienību LGW, kuras iegādei tagad saņemta EK atļauja.

Tāpat «Lufthansa» piekrita arī atteikties no atsevišķām «Air Berlin» Diseldorfas lidostas pacelšanās un nolaišanās laika nišām, lai iegūtu EK apstiprinājumu šim darījumam.

«Lufthansa» sākotnēji bija plānojusi samaksāt 210 miljonus eiro, lai no «Air Berlin» iegādātos 81 lidmašīnu, pacelšanās un nolaišanās laika nišas, kā arī «Niki».

«Lufthansa» jau bija piedāvājusi EK atteikties no vairākām pacelšanās un nolaišanās laika nišām, taču komisija šādu rīcību uzskatīja par nepietiekamu un nepārprotami norādīja, ka tā nevar atļaut īstenot pārņemšanas darījumu un «Niki» iekļaušanu «Lufthansa» zemo cenu grupā «Eurowings».

«Air Berlin» augusta sākumā tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, jo tās lielākais akcionārs - Abū Dabī bāzētā lidsabiedrība «Etihad Airways» - vairs nenodrošināja finansiālu atbalstu. Ņemot vērā maksātnespējas noteikumus, «Air Berlin» oktobrī pārtrauca visus reisus, bet «Niki» nebija pakļauta šiem noteikumiem un turpināja reisu veikšanu.

Taču pēc «Lufthansa» lēmuma atcelt «Niki» pārņemšanas plānus aviokompānija pagājušajā nedēļā zaudēja finansējuma saņemšanu no «Lufthansa», vienlaikus paziņojot, ka pārtrauc lidojumus un tiesā iesniedz maksātnespējas pieteikumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu