Zināms precīzs filmas «Nameja gredzens» pirmizrādes datums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Aigara Graubas filma «Nameja gredzens» pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos 17. janvārī, informē filmas komunikācijas konsultante Agnese Ruberte.

Iepriekš bija plānots, ka filmas pirmizrāde notiks 19. janvārī.

Ruberte skaidroja, ka centrālais pirmizrādes pasākums ar filmas veidotāju un aktieru līdzdalību norisināsies kinoteātrī «Forum Cinemas» plkst.19. Tas būs vērojams arī tiešraidē mobilajā lietotnē «LMT Straume». Tajā pašā laikā filmas seansi paredzēti arī citos Latvijas lielākajos kinoteātros.

Nameja lomu filmā atveido zviedru aktieris Edvīns Endre, kurš filmējies arī seriālā «Vikingi». Galvenajās lomās varēs redzēt arī lietuviešu aktrisi Aisti Dirziuti un Džeimsu Blūru no Lielbritānijas. Tāpat filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi.

Filmas «Nameja gredzens» režisors ir Grauba un producents - Andrejs Ēķis. Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu un sadarbībā ar Lielbritānijas kinoizplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Filmas producente ir SIA «Platforma».

Lai gan filma tiek uzņemta angļu valodā, Latvijas kinoteātros to būs iespējams noskatīties ar tulkojumu latviešu valodā. Filmas veidotāji vēlas, lai tā sasniegtu pēc iespējas plašāku Eiropas un pasaules auditoriju, kā arī piedalītos vairākos ārvalstu filmu festivālos.

Kopumā filmas tapšana prasījusi 2 000 000 eiro, no tiem 300 000 eiro piešķirti no valsts budžeta.

Filma «Nameja gredzens» ir vēsturisks vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13. gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu