Apple apzināti padara lēnākus vecākus iPhone modeļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija Primate Labs, kura izstrādā mobilo lietotni iPhone procesoru ātruma mērīšanai, pirmdien publicēja datus, kas norāda uz iPhone 6s un iPhone 7 centrālā procesora darbības ātruma samazināšanos, pieaugot ierīču vecumam.

Kā ziņo aģentūras Reuters, Apple to skaidro ar nepieciešamību pasargāt viedierīču elektroniku no iespējamiem bojājumiem. Proti, ar programmatūras atjauninājumiem Apple ierobežo procesoru veiktspēju, lai mazinātu risku, ka ierīču baterijas, kas jau nokalpojušas zināmu laiku un vairs

nespēj uz pieprasījumu pēc papildu enerģijas reaģēt ar strauju, bet lineāru strāvas padošanu, procesoru «nodedzina».

Tā ir litija jonu bateriju īpatnība un raksturīga ne tikai Apple viedierīcēs iebūvētajām baterijām. Arī citu zīmolu izmantotās litija jonu baterijas ar laiku un pēc zināma uzlādes ciklu skaita degradējas un vairs nespēj nodrošināt nepieciešamo enerģiju, kad procesors strādā ar maksimālo skaitļošanas jaudu vai tuvu tai. Jāpiebilst, ka bateriju veiktspēja sarūk arī aukstā laikā un tad, kad tām ir zems uzlādes līmenis.

«Pērn mēs izlaidām programmatūras atjauninājumu iPhone 6, 6s, SE modeļiem, lai nogludinātu strāvas padeves maksimumus, kad tas nepieciešams, lai telefons pēkšņi neizslēgtos. Tagad ar iOS versiju 11.2 šo funkcionalitāti esam ieviesuši arī iPhone 7 un to plānojam darīt arī turpmāk,» Apple atklājuši rakstītā atbildē aģentūrai Reuters.

Apple skaidro, ka «vecas» ierīces uz maksimālas strāvas padeves pieprasījumu nereti nespēj atbildēt spēcīga, vienmērīga impulsa, bet gan saraustītā veidā. Tas savukārt var sabojāt telefona elektroniku. Šī problēma globālu publicitāti ieguva 2016.gada izskaņā.

Jāpiebilst gan, ka daļa lietotāju vecāku telefonu

veiktspējas pazemināšanu uzskata par apzinātu Apple soli, lai lietotāju mudinātu doties uz veikalu pēc jaunāka iPhone modeļa.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu