Rīdzinieku dibinātā bitkoinu kompānija «BitFury» savu vērtību lēš $400 miljonu apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdzinieku dibinātās «bitcoin» blokķēdes transakciju kompānijas «BitFury» vērtība tiek lēsta aptuveni 400 miljonu ASV dolāru apmērā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja «BitFury» informācijas tehnoloģiju direktors Aleksejs Petrovs.

2011.gadā rīdzinieka Valērija Vavilova dibinātās kompāniju grupas «BitFury» biroji atrodas Sanfrancisko, Vašingtonā, Honkongā, Londonā un Amsterdamā, bet datu centri - Islandē un Gruzijā.

«BitFury» tiek uzskatīta par lielāko «bitcoin» savas nozares kompāniju ārpus Ķīnas. Kā LETA norādīja Petrovs, šobrīd firmas tirgus daļa ir apmēram 10%. «Dažādos laikos ir bijis dažādi, tā ir normāla parādība, vienā brīdī mūsu daļa bija vairāk nekā 45%. Tomēr tas viss notiek viļņveidīgi, jo nozarē ir ļoti liela konkurence,» viņš piebilda.

Petrovs pastāstīja, ka kompānijas vērtība šobrīd tiek lēsta 400 miljonu dolāru apmērā. Tomēr «BitFury» nodarbojas ne tikai ar bitkoinu transakcijām. Tā ir daudzprofilu kompāniju grupa, kas ir izstrādājusi un ražo pati savu mikročipu «bitcoin» transakcijām, izstrādā programmatūru, būvē datu centrus.

«Jebkurš datu centrs tiek būvēts trīs līdz četrus gadus. Mēs savus izveidojam divos līdz trīs mēnešos. Tās ir «ninja skills» (nindzju prasmes) - cilvēki dara kaut kādas lietas, kas citos tirgos aizņemtu krietni vairāk laika. Procesora projektēšana aizņem divus gadus. Mēs čipu izstrādājam četros līdz piecos mēnešos. Cilvēki strādā intensīvi, tas ir daudz agresīvāks tirgus, tas prasa citus līdzekļus, lai izdzīvotu, tajā atrastos,» skaidroja Petrovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu