Mirusi četru bērnu māmiņa Eva, kuras ārstēšanai vāca līdzekļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

7.decembrī Eva, neuzveicot cīņu ar smago slimību, devās mūžībā, ziņo ziedot.lv. No saziedotajiem līdzekļiem tiks apmaksāti apbedīšanas izdevumi. Atlikušie līdzekļi tiks izlietoti citos līdzīgos gadījumos.

Evai bija 39 gadi. Viņa bija māmiņa četriem bērniem – 3, 8, 15 un 19 gadus veciem. Pirms trīs gadiem, tikai 6 mēnešus pēc jaunākā bērniņa piedzimšanas, Eva sataustīja krūtī bumbuli un nekavējoties devās pie ārsta.

Pēc izmeklējumiem un analīzēm atklāja ļaundabīgu krūts audzēju 3. stadijā. Tika nozīmēta 9 kursu ķīmijterapija, starošana. Audzējs tika veiksmīgi izoperēts. Eva ļoti apzinīgi sekoja visiem ārsta norādījumiem, apmeklēja ārstus katrus trīs mēnešus.

Pēc gada slimība bija atgriezusies ar metastāzēm kaulos. Tika sākts otrais ķīmijterapijas kurss un starošana. Kādu rītu, gatavojot ģimenei brokastis, Eva krampjos nokrita uz grīdas, tika izsaukta ātrā palīdzība un viņa nokļuva slimnīcā. Atklāja metastāzes galvā. Sekoja operācija un starošana.

Tomēr slimība turpina progresēt. Notika trešais ķīmijterapijas kurss, taču pieejamie valsts kompensējamie medikamenti nebija efektīvi un slimība uz ķīmijterapiju nereaģēja. Nākamā ārstēšanās iespēja šādā gadījumā ir medikaments Palbociclib, ko nozīmē ārstu konsilijs. Tas ir jaunākās paaudzes pretvēža medikaments, kas paredzēts metastātiska krūts vēža ārstēšanai.

Mēneša kurss maksāja 2947,90 eiro, kopā 12 mēnešu ārstniecībai nepieciešami 35374,40 eiro. Evas ģimenei šādu līdzekļu nebija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu