«Ērkšķu» šova Laima pārtraukusi draudzību ar panku meiteni Kristu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laimas privātais arhīvs

Šokējoši atklātā sociālā raidījuma «Caur ērkšķiem uz...» dalībniece Laima pieteicās projektā, lai beidzot sāktu domāt un rūpēties par sevi. Viņas bērnība pagājusi nepārtrauktos kautiņos, cīnoties ar agresīviem patēviem un aizstāvot jaunāko māsiņu. Pārspīlētā vēlme rūpēties par citiem Laimai bija kļuvusi par apgrūtinājumu, jo viņa aizmirsa pašu galveno - mīlēt sevi. TVNET sazinājās ar Laimu, lai aprunātos par raidījumā piedzīvoto.

Laima sevi ir pierādījusi kā vienu no apzinīgākajām un apņēmīgākajām «Caur ērkšķiem uz...» dalībniecēm. Loģisks ir jautājums - vai pārējās meitenes ar savu dažkārt bravūrīgo un slinko attieksmi «vilka uz leju» pašu Laimu? «Dalībnieces mani gan iedvesmoja, gan vilka uz leju. Iedvesmojos no Daigas un Lindas, bet sliktu piemēru rādīja Krista. Es ieguvu kaut ko no visām dalībniecēm,» tā par savstarpējām attiecībām ar pārējām šova varonēm atceras Laima.

Lai arī šova uzvarētāja joprojām tiek turēta noslēpumā, Laima uzvaru novēlētu Ingai. «Šova laikā es uzvaru novēlēju Kristai un Daigai, tomēr sāku to nedaudz nožēlot, jo pēc šova visvairāk no mums ir ieguvusi Inga, vismaz no tā, ko esmu dzirdējusi,» atklāj Laima.

Visa šova laikā Laimas uzticības persona bija jau iepriekšminētā panku meitene Krista, tomēr abas meitenes jau kādu laiku vairs nekontaktējas. Viens no iemesliem - Laima ir ieguvusi jaunu darbu un jaunus paziņas, kuri ikdienā viņu labi ietekmē. «Tagad man ir draugi, kuri nedz smēķē, nedz arī dzer.»

Par lielāko ieguvumu projekta laikā Laima atzīst prasmi pateikt nē. «Es necenšos vairs palīdzēt bezcerīgiem cilvēkiem, kuri lūdz man to, lai iegūtu labumu sev, tādā veidā velkot mani uz leju. Jā, protams, es joprojām spēju sniegt palīdzīgu roku, bet tagad uzmanīgi skatos uz cilvēkiem, kuriem šo roku sniedzu.»

Uz jautājumu, vai viņa kaut ko mainītu tajā Laimā, kura bērnībā aizstāvēja māsu un mammu no vardarbības, viņa atbild, ka nemainītu itin neko. «Mainot savu rīcību, es mainītu arī sevi un to, kur es būtu nonākusi šodien, kā arī to, kāda esmu šodien,» atskatoties uz pagātni, secina Laima.

Arī tiem jauniešiem, kuri kādreiz saskārušies ar tādu situāciju kā Laima, apņēmīgā meitene novēl nepadoties un cīnīties. «Ja jums ir kāda atkarība, tad tieciet vaļā no tās. Ja jūs kāds velk uz leju, tad tieciet vaļā no viņiem, lai cik tas arī būtu sāpīgi, jo tikai un vienīgi tā jūs varēsiet sākt savu dzīvi un dzīvot to tā, kā jūs to vēlaties. Neaizmirstiet arī tos līdzcilvēkus, kuri jums tiešām ir palīdzējuši tikt laukā no tās bedres, jo ir jāmāk pateikties un turēt tos labos cilvēkus sev tuvumā, jo, ticiet man, tādu nav daudz,» no savas pieredzes novēl Laima.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu