No janvāra līdz marta beigām īpašuma kompensācijas sertifikāta vietā varēs maksāt 1,28 privatizācijas sertifikātus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā gada 1,janvāra līdz 31.martam proporcija, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli varēs izmantot privatizācijas sertifikātus, būs 1,28, paredz valdības lēmums.

Privatizācijas aģentūra ir aprēķinājusi gan mēneša vidējo cenu un darījumu apjomu, gan arī īpašuma kompensācijas sertifikātu un privatizācijas sertifikātu tirgus iepriekšējo 12 mēnešu vidējo cenu attiecību.

Atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumam Ministru kabinetam vienu reizi ceturksnī jānosaka proporcija, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus, un periods, kurā maksājumus var veikt saskaņā ar šo proporciju.

Savukārt proporciju, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus, nosaka atbilstoši iepriekšējo 12 mēnešu īpašuma kompensācijas sertifikātu un privatizācijas sertifikātu vidējo cenu attiecībai, kas noteikta saskaņā ar licencēto starpniecības sabiedrību sniegtajām ziņām par sertifikātu pārdošanu, izņemot pārdošanu citai starpniecības sabiedrībai, šo 12 mēnešu periodu beidzot vienu mēnesi pirms datuma, no kura īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus.

Sākot no 2008.gada 1.aprīļa, Ministru kabinets pa ceturkšņiem ir noteicis proporciju, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu