Sevastova un Ostapenko pārstāvēs Latviju Federāciju kausā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šonedēļ dalību Latvijas tenisa izlasē februārī notiekošajā Federāciju kausā ir apstiprinājušas abas Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, TVNET informē Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Tā ir pirmā reize, kad Latvijas tenisa izlasē startēs divas WTA ranga TOP 20 spēlētājas, tādējādi ievērojami palielinot Latvijas izredzes iegūt augstu pozīciju turnīrā un iekļūt pasaules grupā.

Federāciju kauss 2018. gadā norisināsies kaimiņvalstī Igaunijā no 7. līdz 10. februārim.

«Pārrunu rezultātā ir izdevies iegūt apstiprinājumu abu Latvijas tenisa zvaigžņu - Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas dalībai Latvijas tenisa izlasē Federāciju kausā,» sacīja Juris Savickis, LTS prezidents. «Abu tenisistu dalība turnīrā ierindo Latviju starp favorītu valstīm cīņā par uzvaru, paverot Latvijai iespēju turnīru atvest arī uz Rīgu.»

WTA rangā Aļona Ostapenko ar 5010 punktiem šobrīd ieņem 7. vietu, bet Anastasija Sevastova šobrīd atrodas 16. vietā ar 2475 punktiem.

Ostapenko šogad sensacionāli triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā un kļuva par pirmo neizsēto čempioni kopš 1933. gada. Sevastova savukārt iekļuva «US Open» ceturtdaļfinālā, pārspējot pasaules slaveno tenisisti Mariju Šarapovu.

Latvijas izlasi šajās sieviešu Federāciju kausā pārstāvēs

• Jeļena Ostapenko

• Anastasija Sevastova

• Diāna Marcinkēviča

• Daniela Vismane

Federāciju kauss (Fed Cup) ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau no 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu. 1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku - šobrīd tas tiek dēvēts par Fed kausu, kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi.

Nākamgad turnīrs norisināsies Tallinā, piedalīsies arī Latvijas sieviešu tenisa izlase. Tāda paša tipa turnīrs vīriešiem ir Deivisa kauss (Davis Cup).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu