«Conexus» akcionāri trešdien lems par izmaiņām kompānijas vadībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS «Conexus Baltic Grid» («Conexus») akcionāri trešdien, 20.decembrī, lems par izmaiņām kompānijas vadībā, tajā skaitā kompānijas valdes priekšsēdētāja amatu atstās Aigars Kalvītis, otrdien preses konferencē sacīja AS «Augstsprieguma tīkls» valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

«Enerģētikas likumā ir paredzēts, ka «Conexus» nevar būt nekādas saiknes ar AS «Latvijas gāze» [kuras valdes priekšsēdētājs patlaban ir Kalvītis],» skaidroja Boks.

Vienlaikus viņš nekomentēja, kurš turpmāk varētu ieņemt «Conexus» vadītāja amatu, taču norādīja, ka ir apspriesti vairāki kandidāti.

«Conexus» akcionāru sanāksme notiks plkst.10 «Latvijas gāzes» telpās Rīgā, Vagonu ielā 20.

Šobrīd «Conexus» valdē darbojas Kalvītis, Sebastians Grēblinghofs, Deniss Jemeļjanovs, Gints Freibergs un Zane Kotāne. Savukārt «Conexus» padomi vada Kirils Seļezņovs, bet padomē darbojas Juris Savickis, Viljams Pīrsons, Nikolajs Dubiks, Olivers Gīze, Vitālijs Hatjkovs, Oļegs Ivanovs, Kristians Jensens, Jeļena Mihailova, Gijoms Rivrons un Franks Zīberts.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Augstsprieguma tīkls» iegādāsies 18,31% «Conexus» kapitāldaļu - atbilstoši valdības lēmumam iegādāties daļu Inčukalna pazemes gāzes krātuves operatora akcijas piektdien, 15.decembrī, «Augstsprieguma tīkls» noslēdzis darījumu ar «Uniper Ruhrgas International GmbH» («Uniper») par tam piederošo «Conexus» akciju iegādi. Darījuma cena un citi tā nosacījumi ir konfidenciāli.

«Conexus Baltic Grid» dibināts 2016.gada nogalē, tam no «Latvijas gāzes» nododot uzglabāšanas un pārvades sistēmas aktīvus. Patlaban 34,1% «Conexus Baltic Grid» akciju pieder «Gazprom», 29,06% - «Marguerite Gas», 18,31% - «Uniper», 16,05% - «Itera Latvija», bet 2,49% pārējiem akcionāriem.

Atbilstoši Enerģētikas likuma prasībām līdz šā gada beigām «Conexus Baltic Grid» jāpārdod, lai tā akcionāri būtu ar «Latvijas gāzes» īpašniekiem nesaistītas personas. Tiesa gan, šī prasība neatteicas uz finanšu investoru «Marguerite Fund».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu