«Dzirdējām troksni, un mūs iesvieda priekšējos sēdekļos.» ASV vilciena katastrofa

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonas štatā, ASV, no sliedēm noskrējis pasažieru vilciens, kas prasīja vismaz trīs cilvēku dzīvības. Vēl apmēram 100 cilvēki tika savainoti. Pasažieri raidorganizācijai CNN stāsta par avārijas laikā piedzīvoto.

Pēc avārijas no sliedēm bija noskrējuši 13 vagoni. Uz sliedēm atradās tikai viens - aizmugurējā lokomotīve.

Kriss Karns raidorganizācijai sacīja, ka esot braucis trešajā vai ceturtajā vilciena vagonā. Pirms avārijas «Amtrak» vilciens esot pārvietojies «labā ātrumā» - apmēram 110 līdz 128 kilometri stundā, jo vilciens apdzinis pa ceļu braucošos auto.

«Fox News» gan norāda, ka šajā maršrutā vilciens esot braucis pirmoreiz un ka tam pirms līkuma esot vajadzējis samazināt ātrumu līdz nepilniem 50 kilometriem stundā.

«Mēs sajutām triecienu, un tad vienubrīd dzirdējām troksni vagonā un mūs iesvieda priekšējos sēdekļos,» atceras Karns.

Kad viņa vagons apstājās, pasažieri izsita logu un caur to izlīda laukā.

Autobraucējs Dens Orlobs sacīja, ka zem vilciena vagoniem esot redzējis pamatīgi apskādētas automašīnas. Taču cilvēku upuri bija tikai vilciena pasažieru vidū.

«Laikam tas bija tikko noticis. Vēl nebija ieradusies policija. Viens vilciena vagons bija vienā pusē ceļam, citi bija otrā. Apakšā bija samīcītas automašīnas. Mūsu virzienā brauca milzīgs daudzums ugunsdzēsēju un mediķu auto,» stāsta Orlobs.

«Es šorīt pa I-5 ceļu braucu uz darbu, un man vajadzēja strauji apstāties,» sacīja Gregs Mukajs, kurš brauca garām avārijas vietai. «Mēs visi centāmies ātri apstāties, lai nesadurtos cits ar citu. Tikko bijām apstājušies, es pacēlu acis un diemžēl redzēju baisu skatu - vilcienu, kas karājās lejā no sliedēm. Tur bija daudz karavīru, un cilvēki centās palīdzēt, kā vien spēja.»

Negadījums notika īsi pirms plkst.8.00 (pirms plkst.18.00 pēc Latvijas laika). Vilcienā atradās 85 cilvēki.

Varasiestādes tomēr nekādas ziņas par avārijas iespējamo cēloni nav sniegušas. Vietējās amatpersonas pirms pāris nedēļām bija brīdinājušas, ka sliedes var nebūt pietiekami drošas lielākā ātrumā braucošiem vilcieniem. Avarējušais vilciens pirmdien pirmo reizi bija devies ātrākā maršrutā no Sietlas uz Portlendu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu