Praktiski padomi: kā Ziemassvētku eglīti ilgāk saglabāt svaigu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Lai pēc Ziemassvētku sagaidīšanas eglīte mājās spētu sagaidīt arī Vecgada vakaru, prātā jāpatur pāris praktiski padomi, kas palīdzēs to ilgāk saglabāt svaigu. Par eglīti jāsāk rūpēties jau brīdī, kad transportē to mājās.

1. Transportēšana

Ja Ziemassvētku eglīti plāno vest mājās, piestiprinot to pie automašīnas jumta, ir būtiski, lai tā tiktu kārtīgi iesaiņota. Izdevums «100 labi padomi» vēsta, ka, ātri braucot, vējš pamatīgi izsusina ne tikai egles zarus, bet arī stumbru.

2. Svaigs griezums

Ja savu eglīti iegādājies tirdziņā vai veikalā, tad visdrīzāk tā tur stāvējusi jau kādu laiku. Nogriez no eglītes kāta apakšas dažus centimetrus, lai tā var efektīvāk absorbēt nepieciešamo ūdens daudzumu.

3. Temperatūra

Kad Ziemassvētku eglīte ir nogādāta mājās, jāparūpējas to nolikt kādā vēsā stūrī, lai to pieradinātu pie krasās temperatūras maiņas. Lai izvairītos no skuju biršanas, neturi Ziemassvētku eglīti blakus kamīniem, sildītājiem, radiatoriem un arī saules gaismā. Eglīti ieteicams novietot vēsā vietā, jo siltums paātrina izžūšanu.

4. Ūdens

Svaigi grieztas Ziemassvētku eglītes ir izslāpušas - tās dienā var «izdzert» pat četrus litrus ūdens. Savukārt pirms tās uzsliešanas vēlamajā vietā ieteicams to diennakti paturēt spainī ar ūdeni. Neslinko un katru dienu pārliecinies, ka tavai eglei pietiek ūdens!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu