Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā izvirzīti seši kandidāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā izvirzīti seši kandidāti - Anda Baklāne, Pēteris Bankovskis, Lauma Mellēna-Bartkeviča, Santa Mičule, Henrieta Verhoustinska un Alise Zariņa, informē Gada balvas pārstāvji.

Baklāne izvirzīta par dzejas vērtējumu žurnālā «Domuzīme» un interneta kultūras žurnālā «Satori», Bankovskis - par vizuālās mākslas recenzijām mākslas un kultūras portālā «Arterritory», Mellēna-Bartkeviča - par operas izrāžu vērtējumu «Satori», Mičule - par vizuālās mākslas recenzijām «Kultūras Dienā» un interneta žurnālā «Punctum», Verhoustinska - par teātru izrāžu vērtējumu «Kultūras Dienā» un «Teātra Vēstnesī», bet Zariņa - par kino recenzijām «Satori» un interneta žurnālā «Kino Raksti».

«Kritika ir svarīga šodienas kultūras dzīves sastāvdaļa, bez sarunas par to, kas notiek visdažādāko žanru mākslā, tā zaudē iespēju padziļinātai sarunai ar skatītāju un klausītāju. Kritika ir nozīmīgs palīgs arī māksliniekiem, kas alkst un gaida novērtējumu, mācās no savām kļūdām un citu sasniegumiem. Kritika dod iespēju attīstīties un augt jaunām kultūras idejām, iesakņoties un rast pamatu tam, kas nākotnē vēl tikai radīs sabiedrības izpratni par skaisto,» uzsvēris Gada balvas žūrijas priekšsēdētājs, rakstnieks, filozofs un interneta žurnāla «Satori» redaktors Ilmārs Šlāpins.

Galvenās balvas ieguvējs saņems arī naudas stipendiju 1 500 eiro apmērā.

Kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosauktās Gada balvas mākslas kritikā ieguvējs kritiķis Vilnis Vējš pasniegšanas ceremonijā Jaunajā Rīgas teātrī
Kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosauktās Gada balvas mākslas kritikā ieguvējs kritiķis Vilnis Vējš pasniegšanas ceremonijā Jaunajā Rīgas teātrī Foto: Evija Trifanova/LETA

8. janvāra sarīkojums «NN nakts», kura ietvaros tiks cildināti Gada balvai izvirzītie un paziņoti galvenās un Jaunā kritiķa veicināšanas balvu saņēmēji, būs veltīts kritikas un mākslas attiecībām, tas stāstīs par aizgājušo laiku mākslinieku un kritiķu strīdiem un sarunām par šodienas kritiku un kritisko domu. Pasākumā piedalīsies, Gundars Āboliņš, Uldis Anže, Juris Bartkevičs, Krista Burāne, Gundars Grasbergs, Elita Kļaviņa, Ieva Puķe, Gustavs Strenga un Toms Treibergs.

«NN nakts» jau trešo gadu notiks Jaunajā Rīgas teātrī 8. janvārī plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu