«Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā iztaujās Lembergu, Šķēli, Koziolu un Tralmaku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien iztaujās Ventspils mēru Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»), kā arī bijušo politiķi Andri Šķēli, uzņēmēju Viesturu Koziolu un bijušo AS «Diena» padomes vadītāju Aleksandru Tralmaku, liecina komisijas darba kārtība.

Lembergs uzaicināts uz šo komisijas sēdi, jo viņam decembrī nav paredzētas tiesas sēdes krimināllietā, kur viņš tiek tiesāts.

Jau ziņots, ka komisijas loceklim Andrejam Judinam (V) bija iebildumi par Lemberga aicināšanu uz šo izmeklēšanas komisijas sēdi, jo viņš «zinot kā Lembergs uzvedas tiesā» un, baidoties, ka Ventspils mēram ir vēlme gari diskutēt, viņš aicināja Lemberga iztaujāšanai veltīt atsevišķu komisijas sēdi.

Taču komisijas vadītāja Inguna Sudraba vērsa uzmanību, ka ar Lembergu vienojusies, ka viņa viedokļa paušanai tiks veltītas 20 minūtes, turklāt Sudraba ir pārliecināta, ka personu uzklausīšana ir vadāms process.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu