Saakašvili atbalstītāji mēģinājuši ieņemt Kultūras centru Kijevā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas policija svētdien likusi lietā ugunsdzēsības aparātus un asaru gāzi, lai atvairītu vairākus simtus bijušā Gruzijas prezidenta, Odesas apgabala eksgubernatora Mihaila Saakašvili atbalstītāju, kas centās iebrukt Kijevas koncertu centrā - Oktobra pilī, kur tobrīd norisinājās pasākums bērniem, bet vakarā paredzēts pasaulslavenā Glena Millera orķestra koncerts.

Daļa no Saakašvili piekritējiem bija bruņojušies ar akmeņiem, petardēm un dūmu svecēm, bet ēkā iekļuva tikai nedaudzi, un bērnu pasākums netika izjaukts. Kā vēsta aģentūra «Unian», ēkā protestētāji vēlējušies ierīkot savu štābu.

Ukrainas Iekšlietu ministrija aicinājusi nerīkot provokācijas un neapdraudēt bērnu drošību, norādījis ministrijas pārstāvis.

Savukārt Saakašvili mudināja atbalstītājus «parādīt drosmi, bet darīt to ļoti ļoti mierīgi» un aicināja atkāpties uz Neatkarības laukuma pusi, bet ne visi protestētāji viņam paklausīja.

Pēc Saakašvili teiktā, sadursmes pie Oktobra pils esot «izprovocētas tīši».

Kā tikmēr ziņo «Censor.net», Saakašvili iepriekš saviem atbalstītājiem paziņojis, ka Oktobra pilī jāierīko viņa «Jauno spēku kustības» koordinācijas padomes štābs.

Saakašvili piekritēji svētdien piedalījās demonstrācijā, pieprasot Ukrainas prezidenta Petro Porošenko impīčmentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu