Jaunajai LR valdes loceklei Dikai-Bokmelderei - nodokļu parāds

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Abiem jaunās «Latvijas radio» (LR) valdes locekles programmu attīstības jautājumos Sanitas Dikas-Bokmelderes piederošajiem uzņēmumiem ir nodokļu parāds, liecina «Firmas.lv» informācija.

Dikai-Bokmelderei pilnībā pieder 2003.gadā dibinātais SIA «B.Happy», kura darbība reģistrēta kā «grīdas un sienu apdare». Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 11 591 eiro, bet peļņa - 2476 eiro. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds uzņēmumam novembrī bija 940,66 eiro. Uzņēmums 2015.gadā izslēgts no PVN reģistra.

Kā liecina Dikas-Bokmelderes amatpersonas kārtējā gada deklarācija par 2016.gadu, algā par darbu «B.Happy» viņa saņēmusi 7393 eiro.

Otrs Dikai-Bokmelderei piederošais uzņēmums SIA «Inopharm» dibināts 2011.gadā un tā darbība reģistrēta kā kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecība. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 11 117 eiro, bet peļņa - 2413 eiro. «Inopharm» VID administrēto nodokļu parāds novembrī bija 1942 eiro.

Saskaņā ar Dikas-Bokmelderes amatpersonas deklarāciju, viņa 2016.gadā algā «Inopharm» saņēmusi 1240 eiro.

Dika-Bokmeldere stājās amatā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) 2016.gada 12.septembrī, bet līdz gada beigām par darbu ministrijā algā saņēma 6359 eiro.

Tāpat 2016.gadā viņa algā saņēmusi 3330 eiro strādājot vīram Aldim Bokmelderam daļēji piederošajā uzņēmumā SIA «Kulba», bet vēl 1357 eiro algā saņemti no SIA «VVD Mārketinga komunikācijas», kas pilnībā pieder Dikas-Bokmelderes meitai Deborai Martai Dikai. Šim uzņēmumam VID administrēto nodokļu parāds novembrī bija 1111 eiro.

Kā redzams deklarācijā, Dikai-Bokmelderei kopīpašumā pieder būve Rīgā, kā arī lietošanā ir dzīvoklis Rīgā.

Tāpat deklarācijā norādīti divi aizdevuma atdošanas darījumi par kopējo summu 1800 eiro, kā arī divi deklarācijas iesniedzēja izsniegti aizdevumi par 16 810 eiro un 1810 eiro.

Kā ziņots, piektdien, 15.decembrī LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos Nacionālā elektronisko plašsaziņaslīdzekļu padome (NEPLP) iecēlusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieci Diku-Bokmelderi.

Dika-Bokmeldere 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta.

Konkursu uz LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, ko iepriekš ieņēma no amata atbrīvotā Sigita Roķe, NEPLP izsludināja 19.oktobrī, bet pieteikumus konkursam varēja iesūtīt līdz šā gada 2.novembrim.

Jaunā LR valde, kuru veido valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša un pagaidu valdes loceklis Juris Gavars, darbu sāka 3.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu