Basketboliste Laksa trāpa 11 no 12 trīspunktu metieniem NCAA mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa piektdien Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta spēlē realizēja 11 no 12 tālmetieniem, kā arī sameta 40 punktus, labojot savus studentes karjeras rekordus.

Laksas pārstāvētā Dienvidfloridas Universitātes komanda «Bulls» mājās ar 108:48 (34:7, 26:11, 32:18, 16:12) sagrāva Dienvidu Universitātes komandu «Jaguars».

Latviete aizvadīja izcilu spēli, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem, 11 no 12 tālmetieniem un visus trīs «sodiņus». Tāpat viņa 30 nospēlēto minūšu laikā izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, bloķēja trīs metienus, pārtvēra divas bumbas un pieļāva vienu kļūdu, tiekot pie 51 efektivitātes rādītāja punkta.

Pirmajā puslaikā Laksa guva 29 punktus, par 11 vairāk nekā pretinieces kopā, bet šajā mačā no spēles viņa trāpīja 81,3% metienu, bet no trīspunktu līnijas uzbruka ar 91,7% metienu precizitāti.

Latvijas basketboliste tikai par četriem punktiem atpalika no «Bulls» komandas rekorda, taču laboja savus personiskos sasniegumus, jo līdz šim NCAA čempionātā atsevišķā spēlē bija realizējusi deviņus tālmetienus, kā arī guvusi 38 punktus.

Pirms piektdienas spēles Laksa ar vidēji mačā gūtiem 23,3 punktiem bija piektā rezultatīvākā NCAA pirmās divīzijas spēlētāja. Novembra nogalē viņa tika atzīta par NCAA «American» konferences nedēļas labāko spēlētāju.

Laksa aizvada savu trešo sezonu NCAA. Iepriekšējā sezonā viņa vidēji mačā iemeta 19,2 punktus, kas bija trešais labākais sniegums līgā, un ASV Sieviešu basketbola treneru asociācijas (WBCA) vērtējumā tika iekļauta NCAA simboliskajā izlasē.

Tāpat iepriekšējā sezonā Laksa trīs reizes tika nosaukta par NCAA «American» konferences nedēļas labāko spēlētāju, bet «Bulls» komanda NCAA izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā.

Šovasar Laksa pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, kur vidēji spēlē guva 9,6 punktus un palīdzēja komandai izcīnīt sesto vietu un iegūt ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa izcīņu.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Laksa pārstāvēja Latvijas čempionvienību «TTT Rīga», kuras sastāvā vidēji spēlē guva 8,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu