Līgatnes dabas takās nakts pārgājienā iepazīs nakts dzīvniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Līgatnes dabas takās plkst.18 notiks pasākums «Satiec zvērus tumsā», kura laikā varēs iepazīt dabas takās mītošos dzīvniekus un piedalīties radošajās darbnīcās, informēja pasākuma pārstāvji.

Gida pavadībā pārgājiena laikā varēs iepazīt tos meža iemītniekus, kuri tumsā neguļ - pūces, lūšus, meža cūkas.

«Pašlaik dabas un dzīvnieku iepazīšanai tumsā ir īpaši labvēlīgs laiks, jo dienas sarāvušās pavisam īsas, tumsa iestājas gana laicīgi, lai arī mazākie interesenti varētu piedalīties nakts pārgājienā. Turklāt koki un krūmi ir nometuši lapas, atsedzot daudz slēpņu un ļaujot mums vieglāk ieraudzīt dzīvniekus,» norises laika izvēli komentē Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pasākumā darbosies arī meža Rūķa darbnīca. Tajā būs iespēja gatavot rotājumus, rakstīt novēlējumus meža iemītniekiem un piedalīties eglītes rotāšanā. Pēc pārgājiena tur varēs uzcienāties ar tēju.

Pārgājiens sāksies pie Līgatnes dabas taku Informācijas centra. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu