«Ryanair» aicina pilotu arodbiedrības uz sarunām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» piektdien paziņoja, ka tā uzaicinājusi pilotu arodbiedrības no visas Eiropas uz sarunām par to atzīšanu, ņemot vērā plānotos pilotu streikus vairākās Eiropas valstīs.

(Papildināta ziņa.)

«Ziemassvētku lidojumi ir ļoti svarīgi mūsu klientiem, un mēs vēlamies likvidēt jebkādas bažas vai satraukumu, ka tos varētu ietekmēt pilotu streiki,» norādīja «Ryanair» vadītājs Maikls O’Līrijs, izsakot piedāvājumu pilotu arodbiedrībām Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un Portugālē.

Aviokompānija pavēstīja, ka atzīs arodbiedrības, ja vien tās izveidos «Ryanair» pilotu komitejas, jo «Ryanair» nesadarbosies ar pilotiem, kuri lido konkurējošās aviosabiedrībās.

Šāds paziņojums tika izplatīts laikā, kad «Ryanair» piloti un stjuarti Itālijā piektdien gatavojās rīkot četru stundu streiku. Pēc šī «Ryanair» paziņojuma piloti nolēma nestreikot.

Tikmēr lidsabiedrības piloti Īrijā un Portugālē streikus ieplānojuši trešdien, bet piloti Vācijā vienojušies par streika rīkošanu vēl nenoteiktā laikā.

Streiki tiek rīkoti, pieprasot palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu