«Gredzenu pavēlnieka» režisors apsūdz Vainstīnu aktrišu nomelnošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VINCE BUCCI / TT NYHETSBYRÅN

Hārvijs Vainstīns savulaik izvērsis nomelnošanas kampaņas pret aktrisēm, kas tagad ietekmīgo producentu apsūdzējušas seksuālā uzmācībā, piektdien paziņoja godalgotais jaunzēlandiešu kinorežisors Pīters Džeksons (Peter Jackson). Džeksons, kas strādājis ar Hārviju Vainstīnu un viņa brāli Bobu kinosāgas «Gredzenu pavēlnieks» projekta agrīnajā stadijā, atzina, ka brāļi uzvedušies kā «otrās šķiras mafijas huligāni».

Režisors uzsvēra, ka nav zinājis par Vainstīnam celtajām apsūdzībām seksuālā uzmācībā, tomēr norādīja, ka producents vērsis pret viņu spiedienu, lai viņš nepiešķir lomas aktrisēm Ešlijai Džadai un Mirai Sorvino.

Abas aktrises bija vienas no pirmajām, kas šogad apsūdzēja Vainstīnu seksuālā uzmācībā.

Tagad sieviešu skaits, kas Vainstīnu apsūdzējušas seksuāli nepiedienīgā uzvedībā, no uzmākšanās līdz izvarošanai, pārsniedzis 100.

90. gadu beigās Džada un Sorvino pretendējušas uz lomām «Gredzenu pavēlniekā», tomēr tad procesos iejaucās Vainstīna studija «Miramax».

«Es atceros, ka tolaik «Miramax» mums sacīja, ka strādāt ar viņām esot murgs un ka mums no viņām par katru cenu būtu jāizvairās,»

mediju uzņēmumam «Fairfax New Zealand» sacīja režisors.

Hārvijs Vainstīns
Hārvijs Vainstīns Foto: VINCE BUCCI / TT NYHETSBYRÅN

«Tobrīd mums nebija iemeslu apšaubīt to, ko šie puiši mums sacīja, bet, raugoties atpakaļ, es saprotu, ka tā, visticamāk, bija «Miramax» nomelnošanas kampaņa ar pilniem apgriezieniem,» atzina režisors. «Tagad man ir aizdomas, ka viņi mums iebaroja melīgu informāciju par šīm talantīgajām sievietēm, un tā tiešā rezultātā viņu vārdi tika svītroti no mūsu pretendentu saraksta.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu