Jauns vārds mūzikā: Latvijas un Austrālijas grupa «Shades»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas un Austrālijas mūziķu kopgrupa «Shades» piedāvā pirmo singlu «Together (No More)» no topošā minialbuma, kas nāks klajā nākamā gada pavasarī. Jaunajam singlam tapis arī videoklips. Grupas saknes meklējamas 2015. gadā Austrālijā, kad bundzinieks un producents Jānis Eglītis iepazinās ar vietējo Melburnas dziedātāju un komponistu Krisu O’Nīlu (Chris O’Neill).

Kriss radījis mūziku dažādiem starptautiskiem projektiem, tajā skaitā visā pasaulē zināmajām videospēlēm «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» un «Final Fantasy XV», kā arī pirmajai «BBC» virtuālās realitātes dokumentālajai filmai «Easter Rising: Voice of a Rebel». Kopā radās vairākas dziesmas un doma par tālāku sadarbību. Kopprojektam tika dots nosaukums «Shades» ar domu par patvērumu no Austrālijas karstās saules, un «Radio SWH» jauno mākslinieku atbalsta raidījumam «Priekšnams» tika iesniegta dziesma «Friday Family», kas kļuva par mēneša favorītdziesmu un nonāca radio pastāvīgajā rotācijā.

www.facebook.com/shadesofficialcom

Tobrīd citu darbu dēļ projekta darbība tika iepauzēta, bet šā gada rudenī «Shades» atdzima jau kā īsta grupa. Tagad tajā bez Jāņa un Krisa darbojas vēl divi profesionāli mūziķi – basists Mārtiņš Leja, kurš zināms arī kā alternatīvās rokgrupas «Indygo» dalībnieks, un ģitārists Jānis Līde. Grupa darbojas indie poproka stilā, un tiek gatavots pirmais minialbums. Nākamgad grupa sniegs koncertus gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Tikmēr radiostacijās un straumēšanas servisos nonākusi izteikti mūsdienīga balāde «Together (No More)», kurā stāstīts par nelaimīgu mīlestību. «Šī dziesma sarakstīta par «pelēko zonu» – par brīdi, kad varas spēles, izpriecas un aizdomas pārvēršas par atkarību un izjukušām attiecībām,» stāsta dziesmas teksta autors Kriss. «Together (No More)» muzikālo materiālu radījusi visa grupa kopā, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, kas ļauj sadarboties, arī pārsvarā dzīvojot attālināti, dažādās pasaules valstīs. Gala miksu veicis Jānis Eglītis savā studijā «Ierakstu Māja» Rīgā.

Dziesmai tapis arī video, kurā filmējusies laikmetīgās dejas horeogrāfe Liene Grava. Klips tapis sadarbībā ar radošo aģentūru «Kultfilma», video studiju «Colortime», RISEBA, VEF kvartālu un kafejnīcu «Vieta».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu