Ostapenko mamma: Aļonai nav zvaigžņu slimības un arī nebūs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko, kura pagājušajā sezonā izcīnīja sensacionālus panākumus, nav un arī nebūs zvaigžņu slimības, uzskata sportistes mamma un trenere Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko pagājušajā sezonā ielauzās pasaules reitinga labāko desmitniekā, patlaban ieņemot 7. vietu WTA rangā. Iepriekšējā vasarā Latvijas tenisiste sarūpēja sensāciju, kļūstot par «Grand Slam» sērijas turnīra čempioni Francijas atklātajā čempionātā jeb «Roland-Garros». Jau nākamnedēļ sportiste dosies uz Ķīnu, kur paredzēts jaunās sezonas pirmais turnīrs.

«Zvaigžņu slimības viņai nav un domāju, ka arī nebūs. Viņa vēl ir jauna - tikai 20 gadi. «Grand Slam» uzvarai neviens nebija gatavs. Cerējām, ka to varētu paveikt pēc 3-4 gadiem. Tā uzvara liekas jau sens notikums. Tagad gribas jaunas uzvaras,» pēc preses konferences pastāstīja Ostapenko mamma.

Par uzvaru «Roland-Garros» sportistei pienācās 2,1 miljons eiro liela naudas balva no turnīru organizatoru puses. Vasarā vēl īsti nebija skaidrības, cik lielu daļu naudas nāksies novirzīt Francijas nodokļos. Ostapenko māte norādīja, ka tie bijuši 45%.

Kā atzina mamma, viņa visvairāk no meitas rakstura īpašībām apbrīno cīņassparu, kas Aļonai piemīt jau kopš bērnības. «Viņa nekad un nekur nepadodas.»

«Iekļūstot Top 10, viņu sāk visi atpazīt. Pasaules vadošās tenisistes viena otrai ir konkurentes - teniss ir darbs, tāpēc savā starpā nav baigā draudzība,» pastāstīja Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko iepriekš strādāja ar spāņu treneri Anavelu Medinu-Garrigesu, kura palīdzēja gūt sensacionālo uzvaru Francijas atklātajā čempionātā. Sadarbība jau rudenī tika pārtraukta, jo viņa kļuvusi par Spānijas izlases kapteini Federāciju kausā.

Pagājušās sezonas nogalē Ostapenko palīdzēja treneris Andis Juška, kurš agrāk pats bija profesionāls tenisists un patlaban ir Latvijas sieviešu izlases kapteinis. Jeļena Jakovļeva pastāstīja, ka ar viņu sadarbība būs uz visu 2018. gadu.

Savukārt uz 15 nedēļām panākta vienošanās ar pieredzējušo austrāliešu speciālistu Deividu Teiloru, kuram ir liela trenera pieredze dāmu tenisā. Viņš strādājis ar tādām zvaigznēm kā šveiciete Martina Hingisa un serbiete Ana Ivanoviča, kuras bijušas pasaules ranga līderes.

«Aļonai iekļūstot Top 10, īstenībā daudzi vēlējās kļūt par viņas treneri. Gandrīz visi ir gatavi ar viņu strādāt,» sacīja Ostapenko mamma.

Tāpat viņa atklāja, ka bijuši citi citi sponsoru piedāvājumi, taču Aļonai vislabāk patīk «Adidas» zīmols sporta apģērbam. Savukārt jautājums par ekipējuma sponsorēšanu vēl ir atklāts. Ostapenko pagaidām spēlē un trenējas ar «Wilson» raketēm.

«Aļonai šogad beidzas līgums ar «Wilson». Domāsim, vai turpināt sadarbību vai sadarboties ar kādu citu,» pastāstīja Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko mamma atzīst, ka mātes un vienlaikus treneres pienākumus nav viegli savienot. Ir brīži, kad kopā pavadīts pārāk daudz laika, tāpēc reizēm jāietur distance vienai no otras.

«Reizēm palieku mājās un nebraucu uz turnīriem - dzīvoju savu dzīvi (smejas). Mēs pašas jūtam, kad tas ir vajadzīgs. Domāju, ka pēc Austrālijas [janvārī sezonas pirmais «Grand Slam» turnīrs] kādus divus mēnešus viņa uz turnīriem brauks ar savu komandu, bet bez manis,» teica Ostapenko mamma.

Jauno gadu Ostapenko sagaidīs Ķīnā, kur viņai gadu mijā paredzēts «Shenzhen Open» turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu