Gvardiola: Centīsimies neapstāties un turpināt uzvaru sēriju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mančestras «City» vienība nedomā apstāties pie sasniegtā un centīsies turpināt savu Anglijas profesionālā futbola rekordgaro panākumu sēriju, norādījis kluba galvenais treneris Žuzeps Gvardiola.

Mančestras «City» trešdien sasniedza jaunu Anglijas futbola premjerlīgas rekordu, uzvarot piecpadsmitajā spēlē pēc kārtas. Rekordu mančestrieši laboja, ar rezultātu 4:0 (2:0) viesos apspēlējot Svonsī «City» vienību.

Iepriekšējais premjerlīgas rekords piederēja Londonas «Arsenal» komandai, kas 2002.gadā no februāra līdz augustam divu sezonu laikā uzvarēja 14 mačos pēc kārtas. 15 panākumus pēc kārtas Anglijas četrās augstākajās līgās, kas ietilpst profesionālajā sistēmā, līdz šim neviena komanda nebija guvusi.

«Mēs centīsimies neapstāties un turpināt sēriju, lai līdzjutējiem būtu sajūta, ka puiši grib uzvarēt atkal un atkal. Centīsimies šo sēriju paildzināt pēc iespējas ilgāk,» pēc mača sacīja Gvardiola, neslēpjot, ka jūtas laimīgs par komandas panākumiem.

«Mūsu darbs ir atkarīgs no tā, vai uzvaram. Ja ir panākumi, visi esam laimīgi gan savā darbā, gan arī dzīvē. Anglijas futbola vēsturē ir bijušas satriecošas komandas, kā «Liverpool» 80.gados, kā Mančestras «United» ar seru Aleksu Fergusonu pie stūres, vai kā «Chelsea» Žuzē Mourinju laikā. Tās bija izcilas komandas, tomēr mēs esam pirmie, kuri uzvarējuši 15 spēlēs pēc kārtas. Mūsu mērķis ir čempionu tituls, taču skaidrs, ka šo rekordu mūsdienu premjerlīgā nevienam nebūs tik viegli pārspēt,» uzskata «City» galvenais treneris.

Zīmīgi, ka šīs sērijas laikā vairākās spēlēs mančestrieši uzvaras izrāva vien mača izskaņā.

«Protams, dažos mačos mums paveicās un guvām vārtus pēdējās minūtēs, piemēram, pret «Bournemouth». Tomēr tas liecina, ka komanda cīnās līdz beigām un tai ir liela vēlme uzvarēt katrā mačā,» piebilda treneris.

Pagājušajā sezonā 13 premjerlīgas dueļos pēc kārtas uzvarēja Londonas «Chelsea» vienība, kas pēc tam triumfēja sacensībās.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā pēc 17 kārtām līderei Mančestras «City» ir 49 punkti, bet ar 38 punktiem seko Mančestras «United», kamēr 35 punkti ir «Chelsea» rēķinā.

Tikmēr pa 31 punktam iekrājušas Totenhemas «Hotspur», «Liverpool» un «Burnley» komandas, bet Londonas «Arsenal» ar 30 punktiem atkāpusies uz septīto pozīciju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu