98 gadus veca jogas pasniedzēja atklāj veselīgas novecošanas noslēpumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2012. gadā Tao Porčona-Linča iekļuva Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā vecākā jogas pasniedzēja pasaulē. Kopš titula saņemšanas ir pagājuši pieci gadi, un 98 gadus vecā Tao savā studijā Ņujorkā joprojām nodarbojas ar jogu. Intervijā izdevumam «Huffington Post» viņa atklājusi vairākus veselīgas novecošanas noslēpumus.

1. Elpošanas māksla

75 gadu ilga nodarbošanās ar jogu Tao iemācījusi pareizi elpot. Arī eksperti norāda, ka lēnāka un dziļāka elpošana var samazināt trauksmes sajūtu, uzlabo koncentrēšanās spējas, uzveic sāpes un pat mazina iespēju saslimt ar dažādām slimībām. «Ja nostāsieties kādā pozā, aizturot elpu, jūs nekad neko nemainīsiet. Kad cilvēki zina, kā pareizi elpot, viņi var izdzīvot un darīt visu. Nekas nav neiespējams, kad esi harmonijā ar savu elpu,» uzskata Tao.

2. Viņa saglabā pozitīvismu

Porčona-Linča uzskata, ka joga palīdz cilvēkiem uz lietām skatīties daudz optimistiskāk un samazina stresu. «Nekad neļauj savā prātā iekļūt negatīvām domām, jo tās tālāk dodas taisnā ceļā uz tavu ķermeni,» viņa uzskata. «Kad pamosties no rīta, saki: «Šī būs labākā diena manā mūžā.» Un tā arī notiks!»

3. Aktīvs dzīvesveids ir ikdiena

Pati 98 gadu vecā Tao ar fitnesu nodarbojas katru dienu. Viņa pamostas apmēram piecos no rīta un studijā ir jau plkst. 8.30 - dienas laikā viņa pasniedz vairākas jogas nodarbības. Tomēr tā ir tikai viņas aktīvā dzīvesveida aisberga redzamā daļa. Nereti Tao pasniedz jogu arī citās pasaules valstīs, turklāt februārī viņa dosies ceļojumā pa ASV, lai piedalītos deju sacensībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu