Čipsu un dzērienu ražotājs - lielākais Tesla Semi pasūtītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tesla Motors

Šobrīd lielāko Tesla Semi elektrisko kravas auto pasūtījumu ir veikusi kompānija PepsiCo., kam pieder tādi labi zīmoli kā Pepsi un Lay's. Kā liecina aģentūras Reuters rīcībā esošā informācija, kompānija kopumā pasūtījusi simts Tesla Semi vienības.

Futūristiskie un videi draudzīgie Tesla Semi pievienosies esošajam PepsiCo. autoparkam, kurā patlaban ir 10 000 kravas automobiļu. Kompānija ir iecerējusi jaunos auto izmantot, lai savu produkciju nogādātu gan sadales centros, gan tieši klientiem, vēsta Motor.ru.

Cik izmaksās visu automobiļu iegāde, netiek atklāts. Reuters vien atzīmē, ka viena auto pasūtījuma brīdī ir jāiemaksā depozīts 20 000 ASV dolāru apjomā. Tādējādi PepsiCo. jau ir šķīrušies no 2 miljoniem dolāru jeb 1,7 miljoniem eiro.

Iepriekš mediju telpā izskanēja vēsts arī par kādu citu ievērojama apjoma pasūtījumu. Toreiz 40 kravas automobiļus pasūtīja alus ražotājs Anheuser-Busch.

Tesla savu Semi publikai pirmo reizi parādīja tikai 2017.gada novembra vidū. Vilcējs ir apgādāts ar četriem elektromotoriem (pa diviem uz katras aizmugurējās ass). Tie dod iespēju bez treilera 60 jūdzes jeb 96 kilometrus stundā sasniegt piecās sekundēs, bet ar treileri un 80 000 mārciņu (36,3 tonnu) pilnu masu - 20 sekundēs. Ar vienu uzlādes reizi Tesla Semi bāzes versijā spēs nobraukt līdz 480 kilometriem, bet ar ietilpīgāko bateriju bloku - līdz 800 km.

Atkarībā no izvēlētās versijas (480 vai 800 km gaitas rezerve) Tesla Semi bāzes cena ASV būs 150 vai 180 tūkstoši dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu