Rokenrola slavas zālē uzņems Ninu Simoni, Bon Jovi, Dire Straits u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nu jau viņsaulē esošā dziedātāja Nina Simone, leģendārie amerikāņu mīlas balāžu meistari «Bon Jovi» un sešdesmito, septiņdesmito, astoņdesmito gadu slavenās grupas «Dire Straits», «The Cars» un «The Moody Blues» nākamgad tiks iekļauti Rokenrola slavas zālē Klīvlendā, paziņoja slavas zāles vadība.

33. ikgadējā ceremonija Rokenrola slavas zāles papildināšanai notiks 14. aprīlī.

Slavas zālē kā mūzikas pionieris tiks uzņemta arī gospeļu dziedātāja Sister Rosetta Tharpe (1915-1973).

Mūziķus var uzņemt Rokenrola slavas zālē tikai tad, kad pagājuši 25 gadi kopš pirmā ieraksta izdošanas.

Kopumā izvirzīšanai bija nominēti 19 mūziķi, to skaitā grupa «Eurythmics», reperis LL Cool J, Oksfordas alternatīvā roka apvienība «Radiohead» u.c.

Nominācijas izvēlas apmēram 900 cilvēku liela grupa, kurā pārstāvēti mūziķi, vēsturnieki un mūzikas industrijas pārstāvji no vairākām pasaules valstīm. Sastādot sarakstu, ņemta vērā izpildītāju muzikālā ietekme, novatorisms un karjeras ilgtspēja.

Pagājušogad slavas zālē iekļauti mirušais reperis Tupaks Šakurs, rokgrupa «Pearl Jam», folkmūzikas dziedātāja Džoana Baeza un grupas «Journey», «Yes» un «Electric Light Orchestra» (ELO).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu