Savickis: Rīgas «Dinamo» nav starp klubiem, kurus grasās izslēgt no KHL

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas «Dinamo» nav viens no trim klubiem, kurus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība grasās izslēgt no čempionāta pēc šīs sezonas, aģentūrai ITAR-TASS norādījis kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Pirms nepilna mēneša Rīgas «Dinamo» valdes loceklis Zigmārs Priede krievu medijos izteicās, ka decembrī varētu izskatīt jautājumu par kluba nākotni KHL čempionātā.

«Dienas kārtībā šobrīd nav šāds jautājums. «Dinamo» nav starp trim klubiem, kuri varētu atstāt līgu. Komanda patlaban reitingā atrodas pa vidu,» sacīja Savickis, norādot uz reitingu, kurā vērtē komandas sportiskos rezultātus, kā arī līdzjutēju interesi, TV pieprasījumu un citus faktorus.

Trešdien norisinājās KHL Direktoru padomes un līgas klubu vadītāju un ģenerālmenedžeru sanāksme, kurā tika izskatīts KHL attīstības plāns uz nākamajiem septiņiem gadiem.

Kā pēc sanāksmes atzina KHL vadītājs Dmitrijs Černišenko, līgas vadība vēlas nākamajā sezonā palielināt divīziju skaitu līdz sešām, katrā no tām iekļaujot pa četriem klubiem. Jau iepriekš bija zināms, ka līgā paliks 24 komandas līdzšinējo 27 vietā.

«Esam noskaņojušies uz to, ka nākamajā sezonā līgā būs 24 komandas, taču lēmumu pieņems direktoru padome. Uzskatu, ka no balasta vajag atteikties,» krievu medijiem skaidroja Černišenko.

KHL izveidojusi savu rangu, pēc kura vājākās komandas nākamajā sezonā līgā vairs nestartētu. Rangs tiek sastādīts pēc astoņiem kritērijiem, un Savickis ir pārliecināts, ka Rīgas «Dinamo» neatrodas riska zonā.

«Tur ir astoņi kritēriji, tostarp spēļu apmeklētība un tā tālāk, nevis tikai vieta turnīra tabulā. Savukārt apmeklētība ir grūts jautājums, jo grūti katrā mačā savākt pilnas tribīnes, ja ir jāaizvada deviņas mājas spēles pēc kārtas,» portāls «R-Sport» citē Savicki.

Kā vēsta «R-Sport», trīs pēdējās vietas rangā šobrīd ieņem Toljati «Lada», Hantimansijskas «Jugra» un Čerpovecas «Severstaļ». Tiesa, klubu pārstāvjiem radušies jautājumi par ranga objektivitāti, jo 11. vietā atrodas Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kamēr Pekinas «Kuņluņ Red Star», neskatoties uz vājiem sportiskajiem rezultātiem un zemu apmeklētību, pacēlusies no 25. uz 20. vietu.

Tikmēr «Sport-Express» ziņo, ka Rīgas «Dinamo» patlaban šajā rangā atrodas ceturtajā vietā no beigām, bet Latvijas vienībai pozīciju priekšā ir Maskavas apgabala «Vitjaz».

Savukārt Černišenko izteicās, ka pēc iepriekšējās sezonas par spēļu apmeklētību bijušas pretenzijas tieši pret Rīgas «Dinamo» un Maskavas CSKA komandām, taču šie klubi šosezon rādītājus ir uzlabojuši par 20%.

KHL jaunā attīstības stratēģija, kuru plānots pieņemt janvārī, paredz, ka klubiem jāveido konkurētspējīgs komercprodukts, kas segtu līdz 25% no klubu izdevumiem, kamēr šobrīd šis rādītājs svārstās no pieciem līdz desmit procentiem. Tāpat līgas vadība vēlas ieviest tā dēvēto finansiālo «fair play», kurš noteiktu, ka klubiem būtu jāpublisko savi finanšu rādītāji, tostarp tiem nosakot stingrākus algu griestus.

Jau vēstīts, ka Latvijas klubs 20.janvārī Rīgā aizvadīs spēli zem klajas debess, hokeja laukumā, kas atrodas pie 84.vidusskolas, uzņemot Minskas «Dinamo» hokejistus. Pie laukuma tiks uzbūvētas tribīnes 8500 skatītājiem, kā arī tiks izveidota spēles norisei nepieciešamā infrastruktūra.

Rīgas «Dinamo» aizvada neveiksmīgu KHL sezonu, jo ar 35 punktiem 41 mačā ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot piecus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien «Jugra» komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk.

Nākamo spēli Rīgas «Dinamo» aizvadīs pirmdien, 18. decembrī, izbraukumā pret Ķīnas klubu Pekinas «Kuņluņ Red Star», kuru pārstāv aizsargs Artūrs Kulda, bet prezidenta amatā nesen tika apstiprināts Raitis Pilsētnieks.

Rīgas «Dinamo» komanda iepriekšējās trīs sezonas pēc kārtas nav spējusi kvalificēties izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu