Itālija izsludinājusi ārkārtas stāvokli saistībā ar sprādzienu Austrijas gāzes sadales stacijā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar otrdien Austrijas lielākajā gāzes sadales stacijā notikušo sprādzienu, kā rezultātā pārtraukta gāzes plūsma uz Itāliju, Itālija izsludinājusi ārkārtas stāvokli. Itālijas ekonomikas ministrija gan uzsver, ka gāzes piegādes Itālijai pagaidām tiks nodrošinātas, izmantojot krājumus, vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Kā ziņots, sprādzienā Austrijas lielākajā gāzes sadales stacijā Baumgartenā, netālu no Vīnes, otrdien gāja bojā viens cilvēks, bet vēl 21 cits cilvēks guva ievainojumus.

Pēc sprādziena stacijā izcēlās ugunsgrēks, kas gan tika operatīvi nodzēsts, informēja stacijas operators «Gas Connect».

Sagaidāms, ka gāzes stacijas darbība tiks traucētas dažas turpmākās dienas, radot bažas, ka vairākām valstīm varētu rasties problēmas ar gāzes patēriņa nodrošināšanu.

«Gas Connect» pēc eksplozijas paziņoja, ka Austrijas pieprasījums pēc dabasgāzes pārredzamā nākotnē ir nodrošināts, bet «tranzīts caur Austriju uz dienvidu un dienvidaustrumu reģioniem pašreiz ir negatīvi ietekmēts», vēstīja aģentūra LETA.

Baumgartenas gāzes stacijā pienāk dabasgāze no Krievijas, Norvēģijas un citām valstīm. «Gas Connect» šo staciju uzskata par vienu no svarīgākajiem gāzes piegādes centriem Eiropā.

Pēc sprādziena apgrūtinātas gāzes piegādes arī vairākām citām valstīm, tostarp Horvātijai, Ungārijai, Slovākijai un Slovēnijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu