«Mesa» dāvina labdarības maratonam «Dod pieci» himnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvojusi labdarības maratona «Dod pieci» šā gada oficiālā himna «Durvis vaļā», ko «Dod pieci» dāvina mūziķa Gata Irbes projekts «Mesa». «Mēs bieži prātojam par to, kas dara mūs laimīgus, un šī dziesma būtībā sniedz atbildes uz jautājumu, kas ir laime,» viesojoties radio Pieci.lv studijā, šorīt sacīja Gatis Irbe.

«Viena no visfantastiskākajām sajūtām ir apziņa, ka esi kādam vajadzīgs un noderīgs, ka vari ar kādu dalīties un kādam palīdzēt. Tieši tas ir stūrakmens, kas vieno dziesmas ideju ar labdarības maratona šā gada vēstījumu,» skaidro Gatis Irbe. «Tik bieži cilvēki neapzinās, ka jau ir laimīgi. Tāpēc turam savas durvis vaļā, lai laime var pa tām ienākt.»

Dziesmas «Durvis vaļā» videoklipā atspoguļota doma, ka jebkurš laimes mirklis agrāk vai vēlāk atmiņu un sajūtu veidā kā magnēts velk uz mājām. Klipā Gatis Irbe dodas ciemos pie saviem vecākiem. Aplūkojot dažādas piemiņas lietas un godalgas un kopā ar vecākiem pāršķirstot atmiņu albumus, mūziķis vēlreiz izdzīvo emocijas, kas saistās ar tuvajiem un mīļajiem. Prieks attālināti tiek dalīts arī ar Gata māsu un meiteni, tādējādi veidojot unikālu kopā būšanas sajūtu.

«Ir tik svarīgi, lai katram no mums būtu mājas un tuvinieki. Līdzīgi kā īrētā dzīvoklī neviens neiegulda milzu līdzekļus remontā, tāpat arī skaistu dzīvi un veselīgu attieksmi un domāšanu var radīt tikai tad, ja ir šie pamatu pamati – mājas un mīļie, kas atbalsta, saprot un iedvesmo, ar kuriem var dalīt priekus un bēdas,» skaidro Gatis Irbe, kurš ir arī dziesmas video režisors.

Ziedo ar dziesmu, lai salabotu bērnību

Ar saukli #SalaboBērnību sabiedrība šogad tiek aicināta ziedot jaunizveidotajai atbalsta programmai «Plecs», lai palīdzētu Latvijas bērnunamos augošajiem bērniem nokļūt ģimenēs. Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ir pieci eiro, un tas nodrošinās vismaz pusstundu emocionālas un praktiskas palīdzības ģimenēm, kuras vēlas dot mājas bērnunamu bērniem. «Plecs» sniegs atbalstu arī tiem audžuvecākiem, adoptētājiem un aizbildņiem, kuri jau šobrīd ir uzņēmušies rūpes par bērniem no bērnunama.

Dziesmas par ziedojumiem var pieteikt interneta vietnē www.dodpieci.lv. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā tās tiks atskaņotas labdarības maratona laikā no 17. līdz 23. decembrim, kad trīs radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš sešas diennaktis dzīvos un strādās īpašā stikla studijā Doma laukumā līdzās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam. Labdarības maratons šogad noritēs 144 stundu garumā, un tā laikā «Dod pieci» stikla studiju katru dienu apciemos Latvijā pazīstamas personības, kā arī uzstāsies populāri mūziķi.

«Dod pieci» norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā, kā arī tiešsaistē www.dodpieci.lv un www.lsm.lv. «Dod pieci» atklāšanu un noslēgumu tiešraidē translēs Latvijas Televīzija, savukārt ik nakti līdz pat pulksten 6:00 rītā stikla studijā notiekošais tiešraidē būs vērojams LTV 1. kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu