LRA nolēmusi nesadarboties ar partiju «Latvijas attīstībai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulce šodien lēma, ka nesadarbosies ar partiju «Latvijas attīstībai», informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Verners.

«Lēmums attiecībā uz partiju «Latvijas attīstībai» tika pieņemts, tādēļ, ka abām politiskajām organizācijām ir atšķirīgi mērķi un redzējums attiecībā par Latvijas nākotni. LRA veidos savu patstāvīgu sarakstu,» norādīts politiskā spēka paziņojumā.

Pašlaik Latvijas politikā notiek nozīmīgas pārmaiņas - centriski eiropeiski orientētie politiskie spēki sāk izirt un konkrētā politiskā spektra daļā vērojama bīstama sadrumstalotība, norāda partijas pārstāvji. Tādēļ LRA apvienojot spēkus ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām, lai izveidotu spēcīgu, centriski un eiropeiski orientētu, Latvijas novados plaši pārstāvētu politisku apvienību.

«Ņemot vērā «Reģionu alianses» jau pieņemto lēmumu noraidīt jebkāda veida sadarbības iespējas ar partiju «Latvijas attīstībai», LRA pārstāvju sapulce, gatavojoties nākamā gada Saeimas vēlēšanām, lēma nesadarboties ar attiecīgo partiju. Partijas piedāvātais sadarbības līgums bija nepieņemams, jo no tā bija pazuduši vairāki mums un mūsu jau esošajiem sadarbības partneriem svarīgi punkti, tāpat tas nesaturēja nekādu atsauci par konkrētām kopējām vērtībām un uzdevumiem, kuri būtu jārealizē Latvijas sabiedrības interesēs. Tomēr, galvenokārt, piedāvātais līgums faktiski paredzēja LRA kā politisko partiju apvienības likvidāciju. Neskatoties uz jau minētajiem faktiem, lielu lomu šāda lēmuma pieņemšanā nospēlēja arī «Latvijas attīstībai» virzītā politika, kas ir absolūti nepieņemam mūsu partiju apvienību veidojošām partijām un biedrībām. Tāpat nozīmīgs faktors bija «Latvijas attīstībai» vadošo politiķu neviennozīmīgā reputācija,» pauž LRA Pārstāvju sapulces priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Ence.

Kā ziņots, LRA iepriekš lēma, ka 13.Saeimas vēlēšanās startēs ar savu sarakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu