«Latvijas piens» pagājušajā finanšu gadā strādāja ar € 23,164 miljonu apgrozījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jelgavas rūpnīca «Latvijas piens» pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,164 miljonu eiro apgrozījumu un 2,655 miljonu eiro zaudējumiem, liecina informācija «Firmas.lv».

Finanšu rezultātus nevar salīdzināt ar iepriekšējo finanšu gadu, kad kompānija strādāja nepilnu finanšu gadu - no 2016.gada 1.janvāra līdz 2016.gada 30.jūnijam.

«Latvijas piens» vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā finanšu gadā kompānijas jaunie īpašnieki veica pirmās investīcijas ražošanas iekārtās. Investējot ražotnē, uzlabojot ražošanas procesus un nodrošinot stabilas piena piegādes, kompānija spēja šogad jūnijā pārstrādāt dienā 232 tonnas piena un saražot 24 tonnas siera. Īpašniekiem turpinot investēt ražošanā, ir plānots vēl vairāk palielināt siera ražošanas daudzumu - līdz 10 000 tonnām siera gadā.

Kompānijas vadība atzīmē, ka iepriekš minēto darbību rezultātā kompānijas finanšu rezultāti strauji uzlabojās, un kopš 2017.gada marta sāka būtiski pieaugt apgrozījums un uzņēmums jūnijā sāka strādāt ar peļņu.

Uzņēmuma vadība norāda, ka nākotnē mātes kompānija «Eximo Agro-Marketing» palīdzēs «Latvijas pienam» nodrošināt piekļuvi starptautiskiem tirgiem, kas uzlabos kompānijas finanšu rezultātus. «Jaunajiem īpašniekiem ir izdevies stabilizēt uzņēmuma darbību, būtiski palielināt ražošanas apmērus un kāpināt produkcijas eksportu,» norāda «Latvijas piens» vadība, atzīmējot, ka, pateicoties iepriekš minētajam, «Latvijas pienam» veidojas stabila naudas plūsma, kas ļāva aizvadītā finanšu gada pēdējo ceturksni noslēgt ar peļņu.

«Latvijas piens» vadība atzīmē, ka kompānija plāno arī turpmāk vēl vairāk palielināt ražošanas apmērus, radīt jaunus produktus, piesaistīt partnerus jauniem eksporta tirgiem, kā arī popularizēt un attīstīt zīmolu «Trikāta» vietējā tirgū.

Jau vēstīts, ka Vācijas koncerns «Fude + Serrahn Milchprodukte» šogad iegādājies «Latvijas piens» kontrolpaketi no kooperatīva «Latraps», līdz ar to patlaban rūpnīcas 75,1% daļu pieder «Fude+Serrahn Milchprodukte» meitasuzņēmumam «Eximo Agro-Marketing», 14,5% - «Latraps», 8,5% - piensaimnieku kooperatīvam «Dzēse», bet 1,9% - graudkopības kooperatīvam VAKS. «Fude+Serrahn Milchprodukte» sagatavojis investīciju plānu «Latvijas piena» attīstībai. Tā realizāciju šogad sāks koncerna pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums Baltijā «Eximo Agro-Marketing».

Tāpat ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga sešus mēnešus - no 2016.gada 1.janvāra līdz 2016.gada 30.jūnijam - «Latvijas piens» strādāja ar 8,906 miljonu eiro apgrozījumu un 3,099 miljonu eiro zaudējumiem.

«Latvijas piens» ir Latvijas lauksaimnieku veidots uzņēmums, kas darbu sāka 2012.gada nogalē. Kopš 2014.gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu. Aizvadītajā finanšu gadā kompānijā vidēji tika nodarbināti 106 darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu