Straumēto dziesmu Top100 tikai divas pašmāju dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Jau otro nedēļu tiek apkopoti dati par lielākajos mūzikas straumēšanas servisos («Spotify», «Deezer» u.c.) pieprasītāko mūziku Latvijā. Diemžēl aina nav iepriecinoša - tikai divas Latvijā radītas dziesmas spējušas ielauzties muzikālās hitparādes «Digitop100» pirmajā simtniekā.

No vietējiem māksliniekiem straumētāko dziesmu topā visaugstāk ir grupas «Prāta vētra» jaunā dziesma «Tevis dēļ» (46. vieta) un pagājušā gada «Prāta vētras» un «Musiqq» kopdarbs «Debesis iekrita tevī» (98. vieta).

Trīs populārākās ir «Post Malone» singls «Rockstar» (1.), Selēnas Gomesas un «Marshmello» kopdarbs «Wolves» (2.) un Lil Pump «Gucci Gang» (3.).

Top10 atrodamas arī dažas dziesmas krievu valodā, piemēram, «Gribi» hits «Тает лёд».

Ja ielūkojamies tikai Latvijā radītas mūzikas topā, tad septiņas no top10 ir grupas «Prāta vētra» dziesmas. 4. vietā ielauzies jaunais «Instrumentu» singls «Visa par daudz», 6. vietā joku grupas «Bermudu divstūris» skaņdarbs «Zaudējam brāli», savukārt 7. vietā Intara Busuļa smeldzīgā balāde «Miglas rīts».

Pirmajā simtniekā iekļuvušas arī pašmāju populārās mūzikas klasiskas vērtības, piemēram, «Līvu» dziesma «Zīlīte» (100. vieta).

Tāda mums tā muzikālā gaume.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu