Latvijas U-20 hokeja izlase dramatiskā cīņā piekāpjas Kazahstānas vienaudžiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tanya Langgarro

Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien Francijā ielaida vārtus gan vairākumā, gan arī mazākumā, tomēr pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu, bet pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānas vienaudžiem.

Tieši Kārļa Zirņa trenētā Latvijas U-20 izlase atklāja rezultātu, kad 13.minūtē ar saviem otrajiem vārtiem turnīrā izcēlās Renārs Krastenbergs.

Tomēr 28.minūtē Kazahstāna izcēlās, kad spēlēja vairākumā, jo Latvija bija saņēmusi komandas sodu par pārāk daudz spēlētājiem laukumā, savukārt 37.minūtē kazahi arī izvirzījās vadībā, turklāt šoreiz vārtus pamanījās iemest mazākumā.

Pamatlaika pēdējā minūtē, kad Latvijas vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals bija nomainīts pret sesto spēlētāju, kazahiem bija iespēja ieraidīt ripu tukšos vārtos, tomēr metiens tika bloķēts. Savukārt 12 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc asas cīņas vārtu priekšā Danielam Bērziņam tomēr izdevās iespiest to vārtos un Latvija dramatiskā duelī izrāva neizšķirtu 2:2.

Pagarinājumā pēc Denisa Smirnova pārkāpuma savu vārtu priekšā Latvijai vajadzēja gandrīz divas minūtes aizvadīt mazākumā, tomēr to laikā rezultāts nemainījās, tāpēc uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienos, kur Latvija piekāpās ar 0:1, paliekot bez realizētām iespējām.

Vēl vienā pirmās divīzijas A grupas otrās kārtas spēlē mājiniece Francija ar rezultātu 3:2 (2:2, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ungāriju.

Francūži nepilnas četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Enzū Gebeī.

Turnīra līdere ar divās spēlēs izcīnītiem pieciem punktiem ir Francija, kurai ar četriem punktiem seko Latvija un Kazahstāna. Vācijai un Ungārijai ir pa punktam vienā un divās spēlēs, bet Austrija savā līdz šim vienīgajā mačā palika bešā.

Turnīra ievadā svētdien Latvija, pateicoties diviem Emīla Ģēģera vārtiem, ar 4:1 apspēlēja Ungāriju, kamēr Kazahstāna pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vāciju.

Vēl vienā pirmās kārtas cīņā mājiniece Francija ar 6:1 droši uzveica Austriju.

Turnīra turpinājumā latvieši trešdien duelēsies ar Austriju, ceturtdien cīnīsies ar Franciju, bet sestdien būs mačs ar Vāciju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības spēlēt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas U-20 izlases pieteikumā Zirnis iekļāvis 12 uzbrucējus, astoņus aizsargus un divus vārtsargus. No šiem spēlētājiem šosezon Emīls Ģēģeris spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas «Dinamo», desmit pārstāv MHL komandu «Rīga», bet 11 sacenšas ārzemēs.

U-20 izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka 28.novembrī. Pirmajās dienās valstsvienība aizvadīja treniņus nepilnā sastāvā, bet iepriekšējās nedēļas nogalē komandai pievienojās virkne hokejistu. Pirms došanās uz Franciju Zirnis kandidātu pulku samazināja un nosauca tos hokejistus, kas treniņnometni turpināja pasaules čempionāta mājvietā.

Francijā U-20 izlase ieradās otrdien un dienu vēlāk ar 4:2 pieveica Francijas vienaudžus, bet piektdien ar 1:4 pārbaudes spēlē piekāpās Kazahstānas U-20 izlasei.

Tāpat, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases spēlētāji maijā piedalījās Melnās jūras kausā Sočos, jūlijā aizvadīja treniņnometni Brocēnos un Rīgā, kā arī novembra beigās startēja turnīrā Ventspilī.

Latvijas junioru izlase pērn pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās augstākajā divīzijā, tomēr zaudēja visās sešās spēlēs un atkrita līmeni zemāk.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Gustavs Dāvis Grigals (Božersitijas-Šrīvportas «Mudbugs», NAHL), Jānis Voris («Rīga», MHL);

Aizsargi: Renārs Kārkls, Arvils Bergmanis, Aleksejs Popovs, Pauls Svars, Roberts Kaļķis (visi - «Rīga», MHL), Sandis Smons (Ženēvas «Servette» U-20, Šveice), Markuss Komuls (Soldatnas «Kenai River Brown Bears», NAHL), Tomass Zeile (Hadsonas «Northern Cyclones», NCDC);

Uzbrucēji: Vladislavs Nazarovs (Stavangeres «Oilers U-20»), Artūrs Homjakovs, Renārs Cipruss, Daniels Bērziņš, Deniss Fjodorovs (visi - «Rīga», MHL), Rihards Melnalksnis (Langnau «Tigers» U-20, Šveice), Deniss Smirnovs («Servette» U-20), Renārs Krastenbergs (Ošavas «Generals», OHL), Verners Egle (Medisonas «Capitols», USHL), Roberts Bļugers (Fērbenkas «Ice Dogs», NAHL), Emīls Ģēģeris (Rīgas «Dinamo»), Erlends Kļaviņš (Bostonas «Junior Bruins», NCDC).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu